24 Şubat 2010

Pankek


Özellikle pazar kahvaltılarımızın vazgeçilmezi oldu bile. 
Yemek konusuna el atmak durumunda kaldığım günden bu yana sürekli, değişik ve pratik neler yapabilirimi araşıtırıyordum. Bulduklarımdan biri, Pankek... Tek kelimeyle harika, ben çok severek yapıp, afiyetle yiyorum (eşim yemiyor:((, ama varsa konuklarım çok beğeniyor:)). Açık bırakmazsanız bayatlamıyor, hala pufidik pufidik taptaze kalıyor:)
Umarım sizler de beğenirsiniz...
Bu malzemeyle yapılan pankeklerle 4 kişi rahat rahat kahvaltı edebilir, herkese yeter:))
Haydi kolaygelsin... 


Pankek İçin Malzemeler
1.5 bardak Un 
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 bardak evde hazırlanmış buttermilk 
1 çay kaşığı tuz 
2 yemek kaşığı şeker1 yumurta 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Pankekin Hazırlanışı
Buttermilk hazırlamak için 1 bardak sütün içine 2 yemek kaşığı sirke kayup yaklaşık 5-10 dk. bekleyin. Süt hafif kesilmiş süt görünümü alacaktır. 
Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. 
Buttermilk içine yumurtayı kırıp çırpın. Unlu karışıma aktarıp tamamen karışmasını sağlayın. Yağıda ilave ettikten sonra bırakın biraz mayalansın. Yaklaşık 10-15 dk. beklediğinizde hamur mayalanmış ve kabarmış olacaktır. Çok akıcı olmayan ama puf puf bir hamur görünümde olacak. Hamurun içerisine isterseniz çilek, ahududu gibi meyvelerden de koyabilirsiniz. 
Yağsız teflon tavayı ısıtın ve 1 yemek kaşığı dolusu karışımı ısınmış tavada arkası önü renk değiştirene kadar pişirin. 








Pin It

14 yorum:

  1. Haftasonu evde ekmek yoktu, bakkala gitmeye de üşendik. açtım bu tarifi ve hemencecik hazırlayıverdim tarifi. şanslıydım waflle makinem vardı, çabucak oluverdi. şekerini biraz az koydum, ben peynirle yedim, eşimde reçelle:)

    YanıtlaSil
  2. bunu duyduğum andan beri, blogun işe yaradığını düşünmeye başladım, çok mutlu oldum. afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Cidden sıkı bi pan cake tarifi arıyordum ayrıca çok sağol canım samimi yorumun için .)

    YanıtlaSil
  4. bana göre en sıkı tarif bu tarif, aradığınız bu olabilir:)
    yorumum düşündüklerimdi...
    yine beklerim:)

    YanıtlaSil
  5. Tarifimi blog adresimi kaynak gostererek yayinladiginiz icin cok tesekkur ederim. Cok ince bir davranis. Bizim evimizinde vazgecilmezini begenmenizede cok mutlu oldum. Afiyetle...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. kaynak göstererek yayınlamak boynumuzun borcu:))
    emek var işin içinde:)
    sayenizde bizim de vazgeçilmezimiz oldu.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Çok severim ben,üstüne bal .Mmmm !nefis olur. Yapmayı bilmem ama bu tarif yapılabilir gibi göründü bana.

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle yapılabilir. tarife uyun yeter. ben de bu tarifle yapıyorum hiç sorun yaşamadım. tarif harika.
    lütfen yapın ve afiyetle tüketin:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Bugece çocuklar bende kalacak yarın sabah kahvaltıya yaparım,daha evvel ölçüsüz yapıyordum birtürlü istediğim kıvamı tutturamıyordum bakalım yarın ne olacak..Paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Meral hanımcım denedikten sonraki yorumunuzu da almak isterim:))
    kolaygelsin, afiyet şeker olsun:)

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık kızım çok severdi ama bırturlü tutturamazdım denedim sonıç harıkaa arkadaslarıma netten asortık bloğa gırın diyorum sevgler...

    YanıtlaSil
  12. belkıs hanım teşekkürler, çok mutlu oldum. yaptıklarımı paylaşmaktaki amacım buydu zaten. sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Nefis görünüyor en kısa zamanda denerim,izleyicinizim sevgiler.))

    YanıtlaSil
  14. Nuraycatasarimlar hoşgeldininiz. deneyin pişman olmazsınız:)) teşekkürler, ben de geç kalmış bir izleyicinizim:)
    sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlarınız cevapsız kalmaz.
♡ sevgiyle kalın ♡


nagehan kadıoğlu öge
asortik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...