4 Mart 2010

Tencerede Fincan Kek


Duyduğumda çok şaşırdım, tencerede fincanla kek pişirme!!! 
Deneyince gördüm ki, şaşıracak birşey yokmuş, kek kalıbında pişmiş gibiydi. Hem kesme derdi yok, porsiyon porsiyon servis yapılıyor. Süperrr:))
Tavsiye ederim.



Tencerede Kek Malzemeleri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 poşet vanilya
1 kabartma tozu

Tencerede Kek Yapılışı
Bütün malzeme çırpılır,
6 tane nescafe fincanı yağlanır ve hamuru fincanlara paylaştırılır.
6 tane fincan sığacağı büyüklükte bir tencereye dizilir.
Tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulur.
Tencerenin kapağına mutfak bezi konur ki buhar keklerin üzerine damlamasın.
Tencerenin kapağı kapatılır ve yüksek ateşe konur.
Kaynama noktasına kadar beklenir ve ateş kısılır.
Kapağını hiç açmadan 20 dakika pişirilir.
Ateşi kapatıp kapağı hiç açmadan 15 dakika beklenir.
Fincanlardan çıkarıp ılık olarak servis edilebilir.





Kaynak: http://mutfaknotlari.blogspot.com



Pin It

19 yorum:

  1. Ben bu keki denemek istiyorum, fincanlara bir şey olmaz değil mi, annem evden atmasın beni :)) Arzu

    YanıtlaSil
  2. canım benim, fincanlara hiçbirşey olmadığı gibi, çok güzel kek oluyor:))

    YanıtlaSil
  3. ya öğrenciyken bilseydim bu tarifi keşke, evdeki iki tencereden birinde pişirirdim:) öğrenci evinde fırın nerdeeee.

    YanıtlaSil
  4. süpersin emel:)) keşke dediğin gibi olsaydı gerçekten.

    YanıtlaSil
  5. ben 2 kez yaptım, kakaolusu kesinlikle daha lezzetli oluyor, tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  6. ayamama'cım bunu da kakaolu yapmıştım ama, sizinki farklıysa ve de yayınlarsanız onu da denerim seve seve:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. şahane görünüyor :)acaba fincan cam mı olmalı porselen mi?porselen diye tahmin ediyorum ama bilene sormak gerek:)blogunuzu çok beğendim:)görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayseldogan benim kullandığım fincanlar porselendi.
      beğendiyseniz her zaman beklerim, görüşürüz:)
      sevgiler

      Sil
    2. Birşey sorabilir miyim?Finanlar çatlıyo mu?

      Sil
    3. benim fincanlarım çatlamadı:))
      bu tarife göre yaparsanız çatlamaz.

      Sil
  8. Harıka olmuş ellerınıze saglık bu arada puantıyelı servis tabağı muhteşem sakıncası yoksa nerden aldınız markası nedır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fatoş teşekkür ederim. onbeş yıl önce ankara'dan almıştı ablam:)) biraz eski oldu galiba:) benzerlerini bulabilirsin sanırım.
      sevgiler

      Sil
  9. Ben yarın yapayım bu keki diye düşündüm,eşim çok sever kek ; benim fırınım yok :( bu yüzden pastane kekleriyle idare ediyoruz ama geçen hafta bir oriflame ürün eğitimine gitmiştim,orada katılan hanımlar evlerinden getirmişler iki çeşit kek vardı ve ben çok beğendim ve ilk defa ev keki ile pastane keki arasındaki damak farkını algıladım,sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayşegül dondurmacı, fırın yoksa en iyi seçenek tencerede fincan kek:)) denemelisiniz. memnum kalacağınızı düşünüyorum. sonucu bildirirseniz sevinirim, merak ederim ben şimdi:)) afiyet şeker olsun size.
      sevgiler

      Sil
  10. Kek nefis görünüyor.Fincan kek bir kaç kez yaptım çok da güzel oluyor.
    Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sosyal medya kafe, teşekkürler.
      fırın kullanmadan yapılabilecek en güzel kek bence:)
      sevgiler

      Sil
  11. Tencerede hiç denemedim...O kadar güzel olmuş ki... mutlaka denemeliyim...) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. nahide zeyrek deneyi bence, hem basit, hem lezzetli:))

    YanıtlaSil

yorumlarınız cevapsız kalmaz.
♡ sevgiyle kalın ♡


nagehan kadıoğlu öge
asortik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...