12 Nisan 2010

Havuçlu, Ispanaklı Rulo Börek


Bu böreğin sadece papateslisini biliyordum. Ablam, ıspanak, patates ve havuçla da yapılabileceğini, renkli olduğu için görüntüsünün de güzel olduğunu söylemişti. Ben de pazar günü sadece ıspanak ve havuçlusunu denedim. Çok güzel oldu, çok lezzetli oldu, ellerime sağlık:))
Önceki tariflerde kaynak belirtmiştim, emeğe saygı gerek!!! Ama bunda kaynak benim. Bildiklerimden hareketle, yaptım ve de tarifi hazırladım ama çok zormuş bunu kelimelere dökmek:))))
Afiyetle yedikten hemen sonra sıcak, sıcak fotoğraflarını çektim:))




Havuçlu, Ispanaklı Rulo Börek Malzemeleri
5 adet yufka
1/2 kg ıspanak
1/2 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 adet havuç
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1/5 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
Tuz, pulbiber, çörekotu

Havuçlu, Ispanaklı Rulo Börek Yapılışı


Ispanak harcı için: Soğanlar ince ince doğranır az sıvıyağla ve salçayla pişirilir,
Doğranan ıspanakları da tencereye alıp, kısık ateşte tuz ve pul biber ilave edilerek pişirilir.


Havuç harcı için: Havuçlar rendelenip çok az sıvıyağıyla tencerede çiğ kalmayacak şekilde tuz ilave edilerek pişirilir.


Sosu için: İki yumurta iyice çırpılır, sıvıyağ, yoğurt ve süt ilave edilerek karıştırılır. (Yoğurt olmak zorunda değil, benim sütüm az olduğu için kullandım:)
Sıralamayı bozmamak adına önce açıklayayım: Bütün yufkalar üst üste konarak uygulanıyor alttaki sıralama...
1, yufka serilip her tarafına fırça yardımıyla sos sürülür.
2, yufka serilip önce sosu daha sonra havuç harcı her tarafa eşit şekilde dağıtılır.
3, yufka serilip önce sosu daha sonra ıspanak harcı her tarafa eşit şekilde dağıtılır.
4, yufka serilip önce sosu daha sonra havuç harcı her tarafa eşit şekilde dağıtılır.
5, yufka serilip her tarafına fırça yardımıyla son kez sos sürülür.
Yufkaların tümü birden rulo şeklinde sarılır. (boyu uzun derseniz, ortadan kesilebilir)
Ruloların üzeri sterchle kaplanıp buzdolabına konur.
Not; Fazla vaktim olmadığı için ben 1 saat kadar beklettim. Daha önce yaptığımı 15 saat bekletmiştim, arada bir fark göremedim. Lezzet hep aynı...
Rulolar yaklaşık 1,5-2 cm. eninde ekmek dilimler gibi kesilip yağlanmış tepsiye yatık olarak dizilir.
Üzerine 1 yumurta sarısı sürülüp, biraz da çörek otu serpiştirilerek 170 ˚C'de, önceden ısıtılmış fırında üstü hafif kızarana kadar pişirilir.

Tarif yazmak, yapmaktan daha zormuş:)))) Umarım anlaşılır olmuştur.

Pin It

6 yorum:

  1. Ben de patateslisini biliyorum:) Teyzem çok yapar. Ispanaklı da iyi fikir :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle tavsiye ederim. ben yaptım diye yazmıyorum, çok lezzetliydi:)))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ablan benden önce davranmış, ben de patateslisini yediğimde sana söyleyecektim ama araya laf girmiş olmalı unutmuşum. Bir kata da sevenler için salam ya da sosis ya da etli bir karışım da ekleniyor, damak tadına göre.4 renklisi oluyor böylece.

    Eline sağlık, çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten iyi fikirmiş bu salam, sosis, ya da etli karışım olayı, bilseydim bir katına da onu eklerdim. bi dahakine artık...
    teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  5. Ben ıspanaklı kıymalı havuçlusunu bazende bir katına peynir koyarak yapıyorum.Adınıda üç renkli rulo börek koydum bloğumdada yayınladım.Gerçekten çok nefis oluyor. Sizinde ellerinize sağlık.Bloğunuzu yeni gördüm.Gerçekten çok asortik:))Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler mine... hadi bana müsade bloguna bakmaya gidiyorum:)))

    YanıtlaSil

yorumlarınız cevapsız kalmaz.
♡ sevgiyle kalın ♡


nagehan kadıoğlu öge
asortik