18 Temmuz 2010

Poğaça


Daha önce hüsranla sonuçlanan poğaça maceram babamın (kayınpederim) verdiği tarifle sona erdi. Bu üçüncü yapışım, bu da çok güzel oldu.
Çubuk, yuvarlak, klasik poğaça, bir tepside zeytinli, bir tepside de sosisli olarak hazırladım.
Çok pratik ve iyi sonuç aldığım bir poğaça tarifi. Her yaptığımda babamı arayıp teşekkür ediyorum, bir kez de buradan teşekkür edeyim, kalıcı olsun:)) Teşekkürler babacım...





















Poğaça malzemeleri:
Yarım kg. un
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı insant maya
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1/4 margarin
1 su bardağı süt

Poğaça yapılışı:
Hamur yapılacak kaba unu alınıp ortasına tüm malzemeler konur ve yoğurulmaya başlanır. Gerektiği kadar süt ilave edilerek klasik ifadeyle, kulak memesi kıvamına gelince dinlenmeye bırakılır. 
Hamur yarım saat kadar dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlanır.
İçine kullanılmak istenen malzeme konur ve poğaçalar hazırlanır.
Üstlerine 1 yumurta sarısı sürülür.
Arzu edilirse çörekotu serpiştirebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üstleri hafif kızarana kadar pişirilir.
Pin It

14 Temmuz 2010

Hediye Torbası


Sevgili Can'ın doğumgünü için hazırladığım, kalpli, düğmeli, fiyonklu hediye torbası.
Evde var olan saten kumaştan hazırlanıp, üstü süslenip, içine hediyeleri doldurulup kargoyla ulaştırılan şirin "Hediye Torba"sı. Asortik yengenden hatıra olsun:)
Biraz geç oldu, biraz değil epey geç oldu yayınlamam ama yine de Nice Mutlu Yıllar, iyi ki varsın Can:))
Sevgiler...






Pin It
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...