16 Şubat 2011

Körili, Ispanaklı Karnabahar

Değişik bir tarif olsun istedim. İnternetten araştırırken http://www.hamaratabla.com/ sitesinden buldum aradığımı. Karnabahar dışındaki malzemeler de vardı, sorun yoktu. Eşime de gösterdim ve de sordum yer misin, karnabahar yapacağım diye. Pek hoşuna gitmese de "bakarız" yanıtını verdi. Üzüldüm, ya yemezse diye. Ama olsun ben yerdim çok güzel görünüyordu çünkü:)) Hem de faydalı.
Ve ertesi akşam... Bayıldı desem yeridir. İkinci kez servis yaptım. Çok mutlu oldum, çokkk:))
Gerçekten harika bir lezzet. Cem bile dayanamadı:))
Ben iki kişilik yaptığım için daha az malzeme kullandım. Karabiber yerine de pul biber kullandık, yoğurtla yedik.Herkese önerebileceğim muhteşem bir lezzet.


Körili, Ispanaklı Karnabahar Yapılışı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 çay kaşığı köri
1 adet karnabahar
3 adet domates
150 gr. ıspanak
2.5 su bardağı su
Karabiber
Tuz

Körili, Ispanaklı Karnabahar Yapılışı
Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayarak zeytinyağında 5 dk. kavurun ve köri ekleyip karıştırın.
Karnabaharı iri parçalara ayırın ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
Tencereye ekleyip üzerine su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ispanakları doğrayıp karnabahara ilave edin ve 5 dk. pişirin.
5 dk. pişirip ocaktan alarak, tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak servis yapın.


4 yorum:

  1. çok hoş görünüyor, kesin deneyeceğim. bu arada ben güncellemeleri alamıyorum senden, özel gelip bakınca görünüyor. ne yapmam gerek acaba? takipteyim de ama?:))

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler, şimdiden afiyet olsun.
    güncellemeleri neden alıp almadığınızla ilgili bir fikrim yok. ben ayarlarımla ilgileneyim, sanırım onunla alakalı.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. kışın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Çok değişik tarifler bunlar. Eşime karşı sayenizde sebze yemeği savaşı açıcam. Bakalım kazanacakmıyım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. şansınızı deneyin:))

    YanıtlaSil

♡ sevgiyle kalın ♡

nagehan kadıoğlu öge
asortik