15 Ağustos 2011

Kalburabastı


Günaydın, iyi haftalar herkese...

Uzun zamandır işlerimin yoğunluğu nedeniyle, elimde epey bir malzeme olmasına rağmen hiçbirşey yayınlamamış olmam tembellik olarak düşünülmesin lütfen:)) Ben aslında çok güzel şeyler yaptım, yapıyorum da aslında ama yayınlamak için fotoğraf çekmem lazım. Sıraya dizildiler fotoğraf çekmemi bekliyorlar:))
Araya daha fazla ayrılık girmesin diye uzun zaman önce eşimin yoğun isteği üzerine yaptığım şekerpare tarifini vereyim:))

Çok güzel olduğu halde birdaha yapmadım çünkü eşim istiyor, ben yapıyorum, o yemiyor, ben yiyorum böyle bir durum sözkonusu:))
Üç yılı geçmiştir tatlıyı yapıp, fotoğrafını çekmiş olmam. O zamanlar ne bir blogum, ne de blog açma niyetim vardı ama yaptığımız herşeyin fotoğrafını çekme alışkanlığımız vardı Allah'tan.
Bu güzel ve hafif tatlıyı yapıp sofralarınızı şenlendirin:))

Tatlı yiyip (ölçüyü kaçırmadan), tatlı tatlı konuşun:))


Şekerpare malzemeleri:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi


Şerbet malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu



Şekerpare şerbetinin hazırlanışı:
2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. 
Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. 
Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.


Şekerpare hazırlanışı:
1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. 
Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın.
Bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. 
Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de  10-15 dakika pişirin. 
Sonra ısıyı 200˚C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. 
Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. 
Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.





***Kepçe (kevgir kepçe) üstünün toptoplarını yapmak için iyi fikir, çok eğlenceliydi:))


Kaynak: http://www.portakalagaci.com





Pin It

16 yorum:

  1. Bugünlerde nerde bir tatlı tarifi görsem alıyorum :) ayrıca şekerpareyide çok severim. ellerine saglık nefis görünüyo :)

    YanıtlaSil
  2. Ben şekerpare sevmem ama bu çok güzel görüyor. Canım çekti. Herhalde oruçluyum diye... :P

    Elinize sağlık bu arada.

    YanıtlaSil
  3. Aslı, teşekkürler

    Elif Ayvaz, teşekkürler. allah kabul etsin...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. yaşasın sonunda güncellemeleri alabiliyorum senden:)) evet şekerpare güzel olabilir ama o keçe çanta nedir öyle?!?! ben üç tane ilmek dürtmeye çabalarken senin yaptığın haksızlık. nefisss olmuş. ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  5. birdy teşekkürler, yokluğundan faydalanarak bişeyler yapayım dedim:)))) daha iyisini sen yaparsın hiç şüphem yok.
    senin de tatilin çok uzun sürdü, bu da bize haksızlık. belki sırf tatil değil iş ama, olsun ben öyle işi 7/24 aralıksız yaparım:))))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. hımmm çok lezzetli görünüyor ama ben bunu kalbura bastı diye biliyorum :)

    YanıtlaSil
  7. tarchin, teşekkürler. evet ya çok haklısınız kalburabastı zaten, hemen düzelttim:)) sağolun

    YanıtlaSil
  8. Ayy dayanamıcam çok açımmm:D

    YanıtlaSil
  9. Elifinelizi allah kolaylık versin:)))

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize saglık..Güzel paylaşımınız için teşekkürler..Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyor ellerine sağlık arkadaşım eskitmeyi sormuşsun ahşabı zımparaladıktan sonra alt zemini istediğin renge boyuyorsun iyice kuruduktan sonra beyaz mumla heryerini mumlayıp istediğin başka bir renge boyuyorsun ben iki kat boyadım alt zemin rengi kapansın diye iyice kuruduktan sonra zımpara ile eskitmen istediğin bölümlerini zımparalıyorsun istediğin fotokopi resmi o numara zımpara yardımıyla yırtmadan zımparalayak inceltip dekupaj tutkalı yardımıyla yapıştıryorsun bu peçetede olabilir resmi yapıştırırken önce ortadan yapıştırırsan buruşma olmaz kuruyunca vernik ben kolay olsun diye sprey vernik kullanıyorum kolay gelsin sevgiler sormak istediğin olusa her zaman yardımcı olurum

    YanıtlaSil
  12. ÇAY SAATİ, rica ederim ne demek. paylaşmak güzeldir:))

    GÖNÜL, teşekkürler.
    evet eskitmeyi uzun uzun anlatmışsınız artık yapabilirim sanırım. en kısa zamanda birşeyleri eskitmem lazım:) çok sağol

    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. işte bu tatlı benim için çok özel..aslında diğer bir adı boşnak tatlısıdır...hep yapayımyapayım diye düşünürken ve hatta biraz da kalori hesabı yaptığımdan hep ertelediğim bir tatlıydı...yalnız resim çıkmamış...enfestir..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  14. şehnaz, teşekkür ederim sağol. boşnak tatlısı dendiğini bilmiyordum:) fotoğrafın görünmemesi belki geçici bir sorundur, var aslında...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. yaptım yedik,koncam bitti mi yoksa dedi:)hafta sonu bir daha yapacağımdır:))cuuk mersiii

    YanıtlaSil
  16. Sitare, afiyet bal şeker olsun, eline sağlık. çok mutlu oldum:))
    sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlarınız cevapsız kalmaz.
♡ sevgiyle kalın ♡


nagehan kadıoğlu öge
asortik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...