3 Kasım 2011

Çikolata ve Haşhaş Tohumlu Kek



Saba Tümer'in programında tesadüfen izlemiştim kendilerini. Bir yandan izliyor bir yandan internetten siteyi bulmaya çalışıyordum. Buldum inceledim harikaydı site. 
Ben sitenin içinde kayboldum, fotoğraflara bayıldım, abonesi oldum, her yeni yayınında mutlaka haberim olur şimdi, sıkı takipteyim:))
gurmemutfakhikayeleri.com'dan bahsediyorum bilmeyenler için:) 
TV programında masanın üstünde de Çikolata ve Haşhaş Tohumlu Kek vardı. Yapıp getirmiş, sanırım Saba Tümer'e:)) İlgimi çekti o gün bugündür kısmet olmadı yapamadım. Geçengün 1-2 gün izin almıştım. İzinli günlerimde yapmak istediğim herşeyi yaptım, bu kek de dahil. Bir daha izin almak istemiyorum çünkü mutfaktan çıkamayorum, yaptıkça yiyorum:) Bu da verdiğim kiloları geri almak demektir. Bir daha üstümde 14 kilo fazlalık taşımam istemem şahsen...
Kekte kullandığım haşhaşı çekilmiş ve çekilmemiş olarak sevgili arkadaşım Hasibe vermişti. Eğer çekilmemişini vermeseydi nerde nasıl çeker ya da çektirirdim onuda bilmiyorum. 
Ama sevgili Gözde'nin tavsiyesini uyup bahsettiği Bosch'un kahve çekme makinesinden edinmek lazım sanırım.

Yapımı keyifli, yemesi daha da keyifliydi:)) Sevgili Gözde'ye teşekkür ediyorum, beni bu güzel kekle tanıştırdığı için:)






Çikolata ve haşhaştohumlu kek malzemeleri

- 150 gr tereyağ
- 150 gr bitter çikolata
- 150 gr pudra şekeri
- 150 gr çekilmiş haşhaş tohumu
- 5 yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış
- 1 paket vanilya

Çikolata ve haşhaştohumlu kekin hazırlanışı
1) Fırınınızı 175 derecede ısıtın ve 30 cm'lik dikdörtgen kek kalıbınızı yağlayın.
2) Tereyağını çikolata ile birlikte baine-marie'de eritin ve karıştırın.
3) Yumurta sarılarıyla pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.
4) Tereyağ ve çikolatayı, yumurta sarısı ve pudra şekerli karışıma ekleyin.
5) Vanilyayı ve çekilmiş haşhaş tohumlarını ekleyin.
6) Yumurta beyazlarını mikserle karbeyazı kıvamına gelene dek çırpın. Karışıma ekleyip bir spatula yardımıyla dikkatlice karıştırın. Fazla karıştırıp, yumurta beyazının sönmemesine dikkat edin.
7) Karışımı kek kalıbına döküp önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat 30-40 dakika, batırdığınız bıçak temiz çıkıncaya kadar pişirin. İsteğinize göre krem şanti ile servis edin.

Kaynak Gözde'nin sitesi: http://www.gurmemutfakhikayeleri.com/ 
Pin It

7 yorum:

  1. ellerine sağlık, çekilmiş haşhaş tohumu bulabiliriz sanırım.

    YanıtlaSil
  2. Noblesse teşekkürler. evet varmış:)

    YanıtlaSil
  3. Nagehan Hanım selamlar, tarifimi denemenize, beğenmenize ve blogumdan bahsetmenize beni çok sevindirdi. Kek unsuz olduğu için diğer keklere göre daha az kilo aldırır diye düşünüyorum; kendinizi daha az kötü hissedebilirsiniz. Tekrar afiyet olsun!
    Gözde

    YanıtlaSil
  4. Gözde merhaba, bilginiz haricinde yapmıştım bu işi:)) ama mutlu olduğunuza sevinidim. daha az kilo aldıracaksa sık sık yapıp yiyebilirim demektir. muhteşem tattan mahrum kalmayacağım demekki, sevindim:)
    teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. hmmm çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. ÇOK FARKLI OLMUŞ..ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  7. Şehnaz teşekkürler... evet farklı bir tat...

    YanıtlaSil

yorumlarınız cevapsız kalmaz.
♡ sevgiyle kalın ♡


nagehan kadıoğlu öge
asortik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...