23 Ocak 2012

Renkli Patates Salatası


Bu haftaya rengarenk başlamak istiyorum:)



Arkadaşlarımızla toplandığımız bir gün yine sevgili arkadaşım Hasibe'nin yapıp getirdiği rengarenk salatadan yaptım. Salatanın görüntüsü beni benden alıyor:) Şu güzelliğe bakar mısınız lütfen, rengarenk, cıvıl cıvıl... Yapımı da bir o kadar kolay. Daha değişik şekilde sunum yapılabilir, ben de nasıl gördüysem aynını yaptım, aklımda birkaç fikir vardı fakat malzemem düşündüğümden fazla oldu, ben de kek kalıbını kullandım:) Sizler yaratıcılığınızı kullanıp, kimbilir neler yaparsınız:))
Salata yapımıyla ilgili benim yaptığım hataları yapmamanız için şunları söyleyebilirim. Tabi bu tadında herhangi bir değişikliğe sebep olmuyor, görsel açıdan sadece. Benim gibi bir kek kalıbı kullanacaksanız, ilk koyacağınız malzeme diğerlerinden biraz az olabilir, çünkü kek kalıbı yukarı doğru genişliyor, haliyle malzemeler eşit olunca en üstteki sıra için malzeme az kalıyor. Benim dördüncü sıram hiç görünmüyor mesela:)) Birde tariftede belirtilmiş, kenarlara iyici bastırın diyor, ben fazla bastırmadığım için (canının acımasından korktum sanırım) kenarları düz çizgi gibi olmadı. 





Herkese güzel bir hafta diliyorum...





Renkli Patates Salatası Malzemeleri

 • 10 adet orta boy patates
• 2 adet büyük havuç rendelenmiş
• 1 kase kıyılmış kırmızı lahana veya pancar turşusu
• 6 adet taze soğan
• Dereotu ve maydanoz kıyılmış
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• ½ su bardağı süt
• Bir limonun suyu
• Pul biber, kimyon, tuz, karabiber

Renkli Patates Salatası Hazırlanışı

• Patatesleri haşlayın, sıcakken rendeleyin ya da ezin, püre haline getirin. İçine tereyağı ekleyin ve karıştırın. Ardından sütü ilave edip karıştırın yine, süt eklemeseniz de olur. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip tekrar harmanlayın.
• Rendelenmiş havuçları bir kaşık yağda 3-4 dakika kavurun, birinci tabağa alın
• Rendelenmiş kırmızı lahanaları da 3-4 dakika kavurun ya da çiğ olarak kullanın ve ikinci tabağa alın.
• Taze soğan küçük küçük doğrayın, kıyılmış dereotu ve maydanozla üçüncü tabağa alın.
• Patatesleri dörde bölün ve her tabağa eşit miktarda dağıtın.
• Dördüncü tabağa sadece pul biber ve kimyon ekleyin.
• Hangi şekilli kalıbı kullanacaksanız, streç film ile kaplayın ki tabağı ters çevirdiğinizde kolayca çıksın.
• Nasıl renk sıralamasını istiyorsanız üstte olacak renge önce başlayarak bastıra bastıra 4 tabağı servis tabağına döşeyin. Kenarları iyice bastırın, çünkü ters çevirdiğinizde çizgiler net olsun.
• Üzerini isterseniz turşularla isterseniz sarımsaklı yoğurt ile süsleyebilirsiniz, dilerseniz sarımsaklı yoğurt üzerine haşlanıp soğuyunca rendelenmiş bir adet yumurta da kullanabilirsiniz.


Afiyet şeker olsun...
Pin It

23 yorum:

  1. Püf noktaları için teşekkürler ! Bu salatanın sunumuna bayılıyorum ben de ama patates soğuyunca lezzetini kaybediyor gibime geliyor. Bir çare bulmalı ama nasıl ? Bu arada fotoğraflar da pek güzel,picnic mi ?

    YanıtlaSil
  2. colette rica ederim, ben bittikten sonra anladım hatamı:)) uyarayım istedim yapacakları.
    soğuyunca lezzetini yitirdiği için tüketilebilecek kadar yapılması taraftarıyım, tek çare bu sanırım. mesela ben bir daha bu kadar fazla yapmam:) aslında niyetim azıcık yapmaktı ama ilk denemede kestiremedim:))
    fotoğrafları photoshopta çerçeveler vererek yaptım:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Fotoğrafları çok beğendim. Daha önce üç renklisini bir yerde yemiştim. Lezzetli oluyor. Görsellikte zaten çok hoş:)
    Ellerine sağlık Nagehan:)

    YanıtlaSil
  4. delisin püfünü yerim mor mor hahah süper deniycem bunu kuzu mucx

    YanıtlaSil
  5. sekli cok ilginc olmus eminim tadi da guzeldir :)

    http://stylishtimes.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. edacım ( Stil Direktörü ) dene ama, sadece kendin için yapacaksan azıcık yap emi:))
    bende öpüyorum canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ayshe Rose, evet her katında farklı tatlar:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. semi teşekkürler. ben de çekerken çok keyif aldım, birsürü çektim::))
    pardon semicim ben yine karıştırarak yorumlara cevap yazdım. yapıyorum bunu ara ara, affet lütfen:))
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  9. benimde çok sık yaptığım,hatta geçenlerde blogger arkadaşlarıma yaptığım bir salatadır,çok severim,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  10. anne eli gibi, sizin de elinize sağlık, umarım yayınlamışsınızdır, bi bakıcam nasıl yapmışsınız:)) teşekkürler, sizede iyi haftalar

    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Cok degisik birsey olmus bu harika ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  12. selam,
    Nasıl görsellik böyle...Çok lezzetli olduğuna eminim...Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Yemekheyecani (Emel) teşekkürler...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. z'Sunman, merhaba, hoşgeldiniz.
    teşekkür ederim, evet gayet lezzetli:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Sevgili fiamma, sorunun yanıtını isteğin üzerine buradan yazıyorum:))
    kırmızı lahana veya pancar ikisi aynı anda kullanılmıyor. pancar turşulusunu ben denemedim, ama çok sevdiğim için onuda yapsam keyifle tüketirdim herhalde:))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık.
    çooook hooooş
    bir güzellik.
    :)))))

    YanıtlaSil
  17. bir kase lezzet, teşekkür ederim:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Nagehan! Patates salatası olsada yesem diyebileceğim tek salata türü. Çok seviyorum. Bende olsa kesin hepsini bitirmiştim. Tarif için sağol. İlk fırsatta denemeyi planlıyorum ve hepsini yemeyi tabii :)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Tasarıbell, teşekkürler.
    sana şimdiden kolaygelsin diyorum, afiyet şeker olsun:)) yap, ye, yedir:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. of of ne güzel bir görüntü bu salata hem göze hem mideye afiyet olsun

    YanıtlaSil
  21. GÖNÜL teşekkürler:) aynen öyle
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. bir kum tanesi teşekkür ederim:)
    sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlarınız cevapsız kalmaz.
♡ sevgiyle kalın ♡


nagehan kadıoğlu öge
asortik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...