23 Şubat 2012

Sağlık Olsun -2-

Dün başlamıştım yazıma... Sağlık Olsun -1-

***

Ve annemin hemen anjiyoya alınması gerekiyor. Başka hastaneye sevk ediyorlar. Günlerden 30 Ocak Pazartesi. Annemin anjiyo sonucu 3 damar ve kalp kapakçığının değişmesi gerektiği. Hem de acilen. Fakat annem, sonuçlarının ilk gittiğimiz hastanedeki doktorun görmesini istemesinde ısrar etmesi sonrası alıp eve getiriyoruz. (büyük hata!!!!) Evde bizi bekleyen babamın, hepimize hoşgeldiniz dedikten sonra, anneme yaklaşarak yanağından bir makas alarak "Yarımdım, tam oldum" cümlesi geceye damgasını vuruyor. Dile kolay 60 yıl bir arada. Allah ayırmasın. Sağlıklı uzun ömürler versin sevgili anneciğime ve babacığıma. 

Salı günü sonuçları gören doktorun "Teyzenin evde ne işi var, acilen ameliyat olması gerekiyor, şu anda riskli durumda" demesi sonucu hemen annemi alıp hastaneye götürdüm. Tahliller, tetkikler v.s. Ameliyat günü belirleniyor ve 1 Şubat 2012 Çarşamba günü ameliyat edilecek. 


KAN ARANIYOR!!!
Evet işin bir de bu yönü var. Daha önce çok kez duyar, mailler alır. Elimizden geldiğince duyurmaya çalışırdık. Ama başımıza hiç gelmemişti. Ben kan veremiyorum, küçükken geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı. Ama çok isterdim bu konuda yardımcı olabilmeyi. Duyurdum tüm arkadaşlarıma, eşe, dosta, ahbaba. Kimseden ses yok. Çok sevgili arkadaşım Aslı http://www.kanbankasi.gen.tr adresinden aranan kan gurubuyla ilgili gönüllü kan bağışçılarının linkini gönderdi. Çok sağolsun.
Ameliyat günü sabahı evde açtım bilgisayarı ve ilgili sayfayı aralarından iki kişinin numaranı çevirip durumu izah ettim. Üçüncü kişiyi aramama gerek kalmadan kan vermeyi kabul edip, bizi bu zor durumdan kurtaran Barbaros Yaraş ve Hasan Kıran'a çok, çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.
Annemin hala telefonla konuşma yasağı devam ettiği için henüz arayıp teşekkür edemedi fakat dualarını eksik etmiyor. 
İşyerindeki arkadaşım "Kan gurubumdan şüpheliyim Nagehan hanım ama gelirim uygunsa alırlar" deyip bize eşlik eden sevgili Ümit'e de teşekkür ediyorum. Gerçekten kan gurubu yanlışmış. Test ettiler hastanede bizim işimize yaramadı ama yine de başkalarına lazım olur nasıl olsa deyip kanını bağışladı. Sonsuz teşekkürler. 

Ameliyat bitmiş ve başarılı geçmişti. Hepimiz rahat bir nefes aldık. Annem yoğun bakıma, bizler işlerimizin başına, diğerleri evlerine gitti huzurlu bir şekilde.
Hemen ertesi gün yoğun bakımdan servise alınan annem ameliyatın ilk günlerinde hiç iyi değildi. Yürümekte zorlanıyordu, ağrıları vardı, hiç huzurlu değildi. Uyuyamıyordu, hala öyle...
Ama artık yürümekte zorlanmıyor, oturuyor ve tabiki sürekli bakım hali devam ediyor. Bu süreç bir süre daha bu şekilde devam edecek. Bir an önce bir ayın geçmesini istiyor, sağa-sola dönerek yatmak istiyor. Hergün giymek zorunda olduğu o sımsıkı çorapları giymek istemiyor.
Korkuları var uyuyamıyor, nedenini sorduğumuzda ise: "O geceyi hatırlıyorum, çok kötüydü. Allah kimseye yaşatmasın" diyor. (Kalp krizi geçirdiği geceden söz ediyor. Belli ki canı çok yanmış)
Annem şimdi gayet iyi, daha da iyi olacağını umuyorum. 

Sevgili anneme not:
Sen iyi ol ki, biz de iyi olalım annecim. 
Bu günler de gelip geçecek. 
Bir an önce iyi olup uyutmadığın ablamların ve teyzemin gönlünü almalısın:))
Ayrıca bizler seni yatarken görmeye hiç alışkın değiliz:)
Kabul et lütfen, çok ilaç içerdin ama yatmazdın, canım annem:)

Hastalığının ilk gününden itibaren çalıştığım için bana yapacak birşey bırakmayan, anlayış gösterip  yardımlarını esirgemeyen ablamlara ve çok sevgili teyzeme binlerce kez teşekkür ediyorum.
İlgisini, alakasını eksik etmeyen herkese sonsuz teşekkürler...

Sağlıklı, mutlu günler diliyorum hepinize.


27 yorum:

  1. çok geçmiş olsun allah bir daha göstermesin inşallah her şeyin başı sağlık .sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Emel teşekkürler. evet aynen öyle "herşeyin başı sağlık"
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tekrar çok geçmiş olsun. Biraz daha iyi Allaha şükür, zaman içinde eminim o korkularınıda atlatıcaktır.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Asortik, duygularını tüm kalbimle paylaşıyorum ve annene sağlıklı günlerine bir an önce kauşması için şifa diliyorum Allah'tan. Bana hayatının en kötü anları hangileridir diye sorsan "Babamın acilen kalp ameliyatı olması gerektiği gün kan aradığımız o dakikalar" derim. Çok şükür babam ameliyat oldu ve sağlığı şimdi neredeyse eskisinden daha iyi. Darısı annenin başına..

    YanıtlaSil
  5. ay ben yeni okudum .çok büyük geçmiş olsun nagihan.Allah dermansız dert vermesin canım.

    YanıtlaSil
  6. Aslı teşekkürler. biraz zaman alabilirmiş bazı hastalarda, umarım tez zamanda atlatır annem de.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ehlikeyf sizede geçmiş olsun. maşallah babanıza, sağlıklı uzun ömrü olsun. evet kan bulma aşamasında stres yaşadım ama çok kolay buldum, dilerim herkes bizim kadar şanslı olur.
    teşekkürler, sağlıklı günler diliyorum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Sitarecim teşekkürler. amin canım benim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Tekrar çok geçmiş olsun, anneciğiniz hep sağlıklı kalsın...

    YanıtlaSil
  10. Nagehan, ameliyat tarihi 1 şubat değil mi? Kafan hala dağınık değil mi, hiç kolay değil yaşadıkların.
    Sağlıkla kal sevdiklerinle birlikte...

    YanıtlaSil
  11. semicim önce yanlışı düzelttim, sonra yorumuna cevap yazıyorum. cin gibisin valla, ne diyeyim. yazarken heyecanlandım sanırım. teşekkürler canım, sağol.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Pontinin Takıları, çok teşekkür ederim. inşallah...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Geçmiş olsun canım ya, Allah annene acil şifalar versin

    YanıtlaSil
  14. DÜŞÜNCЄLЄRİMİN ЯOTASI teşekkürler, amin inşallah.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Nagehancım ne badireler atlatmışsınız, büyük geçmiş olsun.
    Bir de kan bağışçısı bulma telaşı eklenmiş bu stress yetmezmiş gibi.Keşke hastane Kızılay'dan talep etseydi, o zaman sen koşuşturmak zorunda kalmazdın.

    YanıtlaSil
  16. çok büyük geçmişler olsuuun umarım herşey yolunda gider bundan sonra anneciğiniz ikinci baharını yaşar^^

    YanıtlaSil
  17. Noblesse çok teşekkür ederim. evet stres yaşadım ama çabuk atlattım, en kolay hallettiğim kan verecekleri bulmak oldu. hepsi bitti çok şükür.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. valki teşekkürler. oooo süper olur, annem ve ikinci bahar, müthiş:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. canım çok geçmiş olsun allah şifa versin inşallah en kısa zamanda iyileşir aneciğinin ve babacığının mutlulukları daim olur

    YanıtlaSil
  20. CANIM BEN GELDİM NASILSIN
    ANNECİN NASIL OLDU
    YENİ DUYDUM
    BENDE ÖNCE GELDİM ARKADAŞIM NE YAPIYOR MERAK ETTİM
    ÇOK GEÇMİŞ OLSUN
    MUHABBETLE KAL CANIM
    :)))

    YanıtlaSil
  21. Ayşe hoşgeldin. annem çok iyi maşallah:)) evet geldiğini biliyorum, teşekkürler. çok sağol...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. GÖNÜL teşekkürler. amin inşallah...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. ah canım ben hiç okumamışım bu postları çok özür dilerim :( geç kalmış bir geçmiş olsun olacak benimkisi, şimdi anneciğinin iyi olmasına çok sevindim canım öpüyorum ellerinden, babacığınla birlikte sağlıklı uzun yıllar diliyorum her ikisine.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. okurken fazla heyecanlandım galiba sinirlerim mi çok zayıfladı yoksa yaşlandıkça daha bir duygusal mı oluyor insan bilemiyorum ama anne deyince bende akan sular duruyor.kıyamıyor konduramıyorum.çok geçmiş olsun canım.Allah bir daha göstermesin.kan konusunda haklısın insan başına gelmeyince anlamıyor.bende kan veremeyenlerdenim ama en azından organlarımı bağışladım.o kadar önemli konular ki bunlar.bugün birilerineyse yarın bize olabilir.sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. alanaycım yok heyecanlanma geçti gitti diyelim. annemin durumu şu anda gayet iyi. hızla toparlanıyor.
    ne yaşlılık mı???? daha dur sevgili alanay, çok var o cümlelere:) organ bağışı konusundaki hassasiyetinden dolayı kutluyorum seni. harikasın...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Ben kaçırmışım bu postlarını, çok geçmiş olsun. Neyseki şu anda iyiymiş anneciğin, çok daha iyi olur inşallah.

    YanıtlaSil
  27. Nalan teşekkürler. evet şimdi çok çok iyi. sağol.
    sevgiler

    YanıtlaSil

♡ sevgiyle kalın ♡

nagehan kadıoğlu öge
asortik