22 Şubat 2012

Sağlık Olsun -1-

Ne kadar uzun zaman oldu, blogumla ilgilenemeyeli. Oysa son yayınlarımı aralıksız hergün yayınlamış ve artık o şekilde devam edeceğimi düşünmüştüm. Olmadı. Hayat iyi ve kötü sürprizlerle dolu. Benim yaşadıklarım biraz kötüydü. SAĞLIK OLSUN, çok şükür bunu da atlattık...




Annemin kalp krizi geçirmesi...
28 Ocak akşamı yeğenim ve ben "Keşanlı Ali Destanı" müzikaline bilet almıştık. Ortamı bozmadan 1-2 kare fotoğraf çekmiştim, onunla ilgili yazı yazmayı planlıyordum. Ama düşündüğüm gibi olmadı. SAĞLIK OLSUN.


Biz tiyatroda, eşim de arkadaşlarıyla dışarıda olacaktı. Bir süredir bizde olan annem ve babam evde kaldı. Eve biraz geç döndüm. Eşim beni bekliyordu. Geceyle ilgili henüz konuşmaya bile başlamamıştık ki, annem seslendi. Gittim yanına, ben çok kötüyüm diyordu. Bir-iki gündür, boğazım ağırıyor, göğsünü göstererek buralarım ağırıyor diyordu. Ben de üşütmüş olabilir misin annecim?, havalar çok soğuk ve sen her sabah bizi balkondan el sallayarak gönderiyorsun. Çıkma balkona, pencereden bak diyordum.
Benim aklıma boğazım, ağırıyor, göğsüm ağırıyor, kolum uyuşuyor dendi mi kalp krizi gelir ama kalp krizinin öncüsü olabileceğini hiç bilmezdim. 

Annem hastayım deyip, bir-iki gündür söylediklerini tekrar edince, ne yapacağımı bilemedim, hastaneye götürelim dedim. Onu da istemedi, hiç halim yok hiçbiryere gidemem deyince ben hemen 112'yi aradım ve hayatımda çok uzun geçen 10 dakikayı geçirmeye başladım. Eşim ambulansı karşılamak için sitenin girişine gitti, ben annemle evde. Annem sürekli ensemi ovar mısın, sırtımı ovar mısın? diye yalvaran bir sesle ve gittikçe kötüleşen durumuyla beni iyice tedirgin ediyordu. Çok üzgündüm. Neyse kısa sürede sağlık ekipleri geldiler, hemen bir iğne yapıp hastaneye gitmesi gerektiğini söyleyerek aldılar. Hemen arkalarından ben ve eşim çıktık. Hastaneye gittiğimizde annemin tansiyonu çok yüksekti, nabız çok dengesizdi. 95'le 142 arasında gidip geliyordu. Birçok kez iğne ve birkaç dil altı hapı verdiler. Bu arada kan tahlilleri alındı v.s. 
Annem kalp krizi geçiriyormuş, hatta bu kalp krizinin öncüsüymüş. Zamanında yetiştirmişsiniz dedi doktor ve hastaneye yatırdılar. Gece 01-15'te başlayan bu koşuşturmaca sabaha karşı 05.00'te ablamın annemin yanında kalarak bizim eve dönmemizle bitti.


O gece öyle bitti ama devamı var tabiki...


Annemin anjiyo olması...
ve
Annemin açık kalp ameliyatı.
ve tabiki sonrası...
Kan vermenin önemi...
İşyerinde yaşadığım aksilikler...


Son haftalarda yaşadıklarım bunlar, herşey oldu bitti, ama neticede bir süreçti, zor bir süreç.
Ve çok yorucu...
İşlerimde yorucu olmaktan çıkıp normale döndü.
Herşey yoluna giriyor yavaş yavaş.


Yazacak çok şey var. Yazarım SAĞLIK OLSUN diyorum.

Daha sık buralarda olmayı umuyorum.
Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum herkese...


18 yorum:

  1. Nagehan, epey bir sağlık sorunu yaşadınız ailece. Yavaş yavaş her şeyin yoluna girdiğini duymak güzel.
    Sağlık olmadan bizler hiçiz. Hayatımızdaki küçük aksilikleri görmezden gelip, sağlığımıza şükretmemiz gerekiyor. Ama bunu kaçımız becerebiliyoruz...
    Çok çok geçmiş olsun.
    Sevgiler...Semi

    YanıtlaSil
  2. semi'cim evet aynen öyle. çok şükür, evet herşey yoluna giriyor. güzel geçen her anıma ve kimsenin kimseye muhtaç olmadığı bir hayat için hep şükrederim. hiç unutmamak lazım.
    çok teşekkür ederim semi'cim. yanımda hissettim seni hep. çok sağol.
    görüşmek üzere,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun! Çok klasik bir söz ama ''her işin başı sağlık ! '' Neden bir yakınımız ya da kendimiz hasta olmadan sağlığın değerini bilemiyoruz ki ? Yaşadıklarınız sizi üzmüş moralini bozmuştur ama kısa sürede toparlanacağınıza inanıyorum. Annenize hürmetler...

    YanıtlaSil
  4. colette çok teşekkür ederim. evet toparlanıyorum yavaş yavaş.
    benden de size kucak dolusu sevgiler gelsin...

    YanıtlaSil
  5. canım çpok geçmiş olsun..ama insan kalp krizinin belli kuralları dışında nasıl seyir gösterdiğini bilmiyorki..hep apasrtımanda bir doktor olsa..neyseki herşey yoluna girmeye başlamış..çok çok geçmiş olsun canım..

    YanıtlaSil
  6. Böyle anları ders olarak düşünüp her sağlıklı güne hakettiği değeri vermek gerek diye düşünüyorum. Umarım aynı stresi tekrar yaşamazsınız, çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun... anneciğine acil şifalar diliyorum. her şeyin normale dönmesi dileğimle... sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. canım benim çok büyük geçmiş olsun allah bir daha göstermesin teyze sağlığına en kısa zamanda kavuşsun sağlık o kadar önemliki hayat karmaşası bir an unutturuyor ve başımıza gelince hatırlatıyor.geçen yıl kendimle ilgili aşılması zor bir problem yaşadımki çok şükür sağlığıma tekrar kavuştum ve nefes almanın ne kadar önemli olduğunu gördüm . sağlık ve huzur dolu mutlu günler diliyorum:)

    YanıtlaSil
  9. Nagehancım çok çok geçmiş olsun!!! Neyseki işlerin yoluna girdiğini duymak güzel! Görüşmek dileğiyle, sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Malesef hayat, biz planlarımızı yaparken oda kendi planlarını yapar.

    Çok üzüldüm Nagehan, çok şükür zamanında farkedilmiş. Çok çok geçmiş olsun, şimdi nasıl, daha iyimi?

    YanıtlaSil
  11. canım çok geçmiş olsun, neyseki erken davranmışsınız çok şükr. herkes annen kadar şanslı değil bu konuda malesef. umarım şimdi iyidir. Allah sağlık versin herkese. dün aklıma geldin biliyor musun nerelerde ki dedim, herhal de o da yazamıyor benim gibi dedim.
    sevgiler cnm,

    YanıtlaSil
  12. Canım yaaa...geçmişler olsun, ne büyük üzüntü atlatmışsın... annen iyi ama şimdi değil mi...
    Ah herşeyin başı sağlık işte :(

    YanıtlaSil
  13. Şehnaz teşekkür ederim. evet maalesef bildiklerimiz yetersizmiş. ama herşey yolunda çok şükür. çok sağol


    Pontinin Takıları çok teşekkür ederim, umarım kimse yaşamaz benzer anları. çok kötü…


    ruşen teşekkürlerler, inşallah.


    fikir projeleri teşekkürler. evet aynen birçok şeyi yaşamadan anlayamayanlardanız maalesef. sanada çok çok geçmiş olsun, birdaha sağlık sorunu olmasın hayatında.


    ‪! POSH BUTİK !‬ teşekkürler canım, evet çok şükür şu anda herşey yolunda.
    görüşmek dileğiyle…


    Aslı evet aynen öyle. kendimle gurur duyuyorum hastaneye yetiştirebildim diye:) evet daha iyi.


    kevser teşekkürler canım. evet maalesef iyiki annem bizdeymiş, iyiki yalnız değillermiş. aklıma geldikçe kötü oluyorum:(


    Banuca çok teşekkür ederim. evet gerçekten çok üzücüydü. çok şükü daha iyi.
    evet aynen öyle HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK…


    hepinize sağlıklı günler diliyorum,
    kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  14. canım çok geçmiş olsun.ben yeni okudum ve çok üzüldüm.cidden hayatta herşeden önemlisi sağlık.yerinde olmayınca dünya dönmüyor sanıyorsun.anneciğine çok geçmişler olsun ve bir daha hiç tekrarlanmasın.ellerinden öpüyorum onun.sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Çok geçmiş olsun canım..daha yeni gördüm ve çok üzüldüm..Sağlık hiç bir şeye benzemiyor..Zorda olsa atlatmışsınız umarım en kısa sürede toparlanır da sizler de fazla üzelmezsiniz..Annenize selamlar..
    sevgiyle kal canım..

    YanıtlaSil
  16. Noyumberry çok teşekkür ederim. çok çabuk toparladı kendini. umarım böyle de devam eder.
    sevgiler

    YanıtlaSil

♡ sevgiyle kalın ♡

nagehan kadıoğlu öge
asortik