18 Haziran 2012

Bir Çiçek, Bir Mim...

İnsan değişir mi? "Yedisinde neyse, yetmişinde de odur" derler. Öyle değil işte. Ben değiştim mesela. Ben önceleri hiç çiçek büyütmemiştim, kimseden çiçek isteyip, ekimemiştim, gidip almamıştım. En fazla sulanması gerekiyorsa, ki onu da ben takip etmezdim, söylerlerse sulardım. Çiçeklerle konuşan (bu durum bana tuhaf gelirdi) ablamı görünce nasıl bir duygu derdim kendi kendime. 
Değiştim ben artık çiçeklerim var konuştuğum, sevdiğim, sevindiğim.




Ortanca çiçeğimi geçenyıl İstanbul'dan getirmişti annem-babam (eşimin anne babası). Daha küçücüktü iki tane çiçeği olmuştu. Bu yıl hala küçük ama üzerinde beş tane çiçeği oldu. Üçtanesini kesip vazoya koyarak rahat ettirdim, ben de ayrıca keyfini çıkarıyorum:) Hatta dün bir tanesini güzel bir arajman yapıp babama hediye ettim. Babacım kendim yetiştirdiğim çiçeğimle babalar gününü kutluyorum deyip elini öptüm. O mutlu, ben mutlu, daha ne olsun.























Annemin (kayınvalidem) hediyesi olan porselen çaydanlığa koydum, çok güzel oldu. Galiba vazo olarak kullanacağım:)



İşte böyle çiçek sevdam. Sırada daha birkaç çiçek daha var. Hepsini ayrı ayrı yayınlamak istiyorum. Herbirinin sevgisi bambaşka. 
İnsan değişirmiş, değişmesi gerekiyormuş böyle güzellikleri yaşamak için.


❤ ❤ ❤ 


Ve bir mim: 

Takıntıların var mı yoksa kim takar takıntıları sallamışım dünyayı modunda mı yaşarsın hayatı..

Takıntılarım var elbette olmaz olur mu?

Tasarımcıyım ve yaptığım işe uygun fontu, puntoyu bulmadan, işte budur demeden işe başlamam. Bu konuyu sallamam...

Evden çıkarken anahtarın elimde olmasına özellikle dikkat ederim. 

Sağ ayağımla çıkar, sağ ayağımla girerim. (bu biraz inaç biraz takıntı sanırım)

Toplu taşıma araçlarına binerken, para veya kartımı elimde tutar, binince aramam. Arayanlara sinir olurum. (takıntı mı, asabiyet mi bilmiyorum)

Ütünün fişini çekmiş miydim, çekmemiş miydin yanılgısını ortadan kaldırmak için, işi bittiğinde ütüyü odanın bir başka tarafına koyarım ki aklım orada kalmasın. (bu takıntı işinize yarayan bir püf noktası bile olabilir, özellikle tavsiye ederim)

Çift sayıyla hiçbirşeyden arajman yapmam. Bu genellikle çiçek olur. Yapanlara sinir olurum. Birçok kişinin bunu bilmediğini farkettim. Hemen uyarırım. Dikkat edin çiçekçiler hiçbir zaman iki tane gülden arajman yapmaz 1-3-5-7 gibidir... Bilmeyenle varsa bundan sonra dikkat edin lütfen... Fena takarım, sallamam bu durumu:)

Bu ve şu anda aklıma gelmeyen birçok şeye takabilirim. Ama eskisi kadar takıntılı değilim sanırım biraz törpülendim, sakin bir insan oldum:))

Teşekkürler deeptone, biraz takıntılı, biraz asabi olduğumu böylece herkese ilan ettik sayende:))



❤ ❤ ❤ 

Sanki yazmayı unuttuğum birşeyler var gibi ama hatırlayamadım:)


Evet hatırladım ve yazıyorum. 17 Haziran 2011 Pazar günkü Bursa Olay Gazetesi'nde Bursalı Bloggerlar'ın buluşma haberi yayınlandı. Bilginiz olsun arkadaşlar, isteyene bir gazete fazla var verebilirim. 


❤ ❤ ❤ 

Bugün değil ama ilerleyen günlerde yazacağım konular şöyle... Girit Kabağı dolma, süpangle (ev yapımı), keçe evlerim, çiçeklerim, (DIY) geridönüşüm poşetliğim, sarı noktalı saksım ve daha neler neler...


Herkese güzel bir hafta diliyorum...

51 yorum:

  1. Ortancalarına bittim Nagihancım öncelikle maşallah diyorum, ortancaların farklı renkleri de var onlardan edin derim. Çok iyi bakmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesli, evet onlardan da edinmek istiyorum ama balkonum o kadar büyük değil maalesef. teşekkür ederim, gözüm gibi bakıyorum:))
      sevgiler

      Sil
  2. Ben ce insan değişmez sadece daha önce keşfetmediği özelliklerini keşfeder, valide hanımla, peder bey sende ki çiçek sevgisinin gün yüzüne çıkmasına vesile olmuşlar :)
    Toplu taşıma aracına binmeden kartını eline alıyorsan tedariklisindir, asabi değil ama tedariksiz ve geniş tipler bünyede her daim asabiyete yol açabilirler o ayrı ;)hem hangimizin takıntısı yok ki, ben de güzel bir hafta dilerim...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiye, haklısın. eğer biraz değişseydim çevremde olup biten, sinirlerimi zıplatan birçok konuda daha rahat olmayı başarabilirdim, hala bunlara sinirleniyorsam, daha olmamışım demek ki:)) teşekür ederim
      sevgiler

      Sil
  3. çiçek konusunda hem fikiriz :) ah o takıntılar yok mu insanı girdap gibi içine çekiyor :)

    http://trendydolap.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trendydolap, bir çiçeksever daha:)) hiç sorma canım:))
      sevgiler

      Sil
  4. nagiş çok datlusun beeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol sevgicim, o senin tatlılığın:))
      öptüm seni

      Sil
  5. Ben de aynı değişimleri yaşadım. Eskiden annem çiçekleri sula deyince bile ıyy derdim, şimdi balkon çiçek dolu, hatta birer adet domates biber fidanım da var:)

    Aslında ortanca en sevdiğim çiçeklerdendir, ama ben hep bahçelerde ağaç gibi olanlarını gördüğüm için, hiç balkonda yetişeceğini düşünmemiştim. Hemen gidip bir tane bulmam lazım:)

    Takıntılarımız da çok benzer. Hele ki toplu taşıma aracına binme stilin konusunda kendimi okuyor gibi oldum:) O parayı binmeden çıkarmak çok mu zor sanki? :)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrin hemen gidip almalısın bir ortanca balkonda da yetişiyor. hatta teneke kutuda daha güzel olur diyorlar. saksısını değiştirip teneke kutaya ekeceğim:))
      benim gibi düşünenleri görünce tek değilmişim diyorum:))
      sevgiler

      Sil
  6. Ortancayı çok severim,bu yıl ortancanın istediğin renkte,ne şekilde renklendirilebileceğini öğrendim ve şaşırdım.Sen çiçek bakım işinde ustalaştığına göre bilirsin sanırım :)Meşhur olmuşsunuz ne güzel bak,buluşmayı bir kez daha kıskandım şimdi.Sevgiler Nagehancım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hümeyra'cım yoksa öğrendiğin toprağın içine paslı bir demir parçası koyduğunda renginin mavi olması mı?? ben bunu öğrendim hem de birkaç gün önce, ama henüz deneyemedim:)) bildiğin başka birşeyler varsa paylaşabilirsin:))
      buluşmayı sorma, fotoğraflarımız yazılı basına bile sızmış:))
      sevgiler canım benim...

      Sil
    2. Çiçeğin toprağına mavi tükenmez kalem mürekkebi akıtılırsa mavi renkli ortanca,kırmızı renkli mürekkep akıtılırsa kırmızı renkli ortanca oluyormuş.Ben bunları öğrenmiştim,paslı demir de hayli ilginçmiş:)

      Sil
    3. hümeyra neler öğreniyorum neler. ben bu kadar bilgiyle rengarenk ortancaların sahibi olacağım sanırım:) sağolasın... öptüm seni

      Sil
  7. Küçüklüğümün geçtiği bahçede kocaman ortancalar vazgeçilmeziydi anneannemle rahmetli dedemin... Darısı senin ortancaların başına...
    Bu arada gazete hala fazla varsa ben alabilir miyim? :) Öpüyorummmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deniz'cim seni eskilere götürdüm sanırım:))
      tamamdır gazeteyi saklıyorum senin için:) ilk fırsatta veririm.
      sevgiler

      Sil
  8. Ne kadar güzel görünüyorlar. Çekimler de müthiş olmuş. Canlı gibi.. Doğrusu porselen çaydanlığı vazo olarak kullanma fikrine bayıldım. Çok daha işlevsel ve şık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsüm'cüm başka şekilde kullanamayacağımı anlayınca o şekilde değerlendirmeyi uygun gördüm:) teşekkür ederim
      sevgiler

      Sil
  9. Zamanla farklı yanlarımızı keşfettiğimiz çok doğru. Ben de çiçekleri seven ama evinde bir saksı çiçek bile bakmayan biriyken şimdi taşınma işlerim bittikten sonra geniş bir çiçek bahçesine dönüştürmeyi düşünüyorum mesela:)
    Takıntılara gelince, düşündüm de benim de bir sürü takıntım var:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuyan na mutlu sana geniş bir çiçek bahçesi diyorsun. benim balkonum çok büyük değil keşke olsaydı, neler yapardım kimbilir:)) benim takıntılarımın bir kısmı bu düşündükçe birsürü geliyor aklıma:))
      sevgiler

      Sil
  10. Ortancanın rengine bayıldım annenler çok zevklilermiş canım onların sana olan sevgileriyle böylesine güzel açtığı çok belli,ortancalara bayılıyorum bu rengini de apayrı beğendimm..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FERİDECO onların bana olan sevgisi, benden geçerek çiçeklere ulaşıyor sanırım:)) teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  11. Çiçeklerin çok güzel asortikçim, anneannem de çiçeklerle konuşangillerden, onun evi de çiçek cenneti ve hepsi çok güzel açar.
    Ben bir bambu büyüteyim dedim olmadı, bir tane sümbül olmadı. Çünkü içimden konuştum onlarla, yeterince iletişemedik heralde. İş yerimde masamda bir tane kaktüs var, o da içine kapandı.
    Çözeceğim bu durumu ama bakalım:)Takıntıların takıntı sayılmaz ayrıca senden hiç de asabi olmaz bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitana'cım senin çiçeklerle iletişimin yeterli değilmiş demek ki;)) sümbülü ben de yetiştiremedim:) ümidini yitirme bir gün sen de başarırsın:)
      bazen çok asabi olabiliyorum ben de:)
      öptüm seni

      Sil
  12. Ortanca`nın rengi harika!
    Ben seviyorum evde yeşillik olsun, renk olsun. Senin zamanla değişip sevmene sevindim:)
    Bu kadar takıntılı bir insan olduğunu hiç belli etmiyorsun, gizli takıntılı seni!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. semi'cim bu akşam yeğenime çiçeklerle ilgili birşeyler konuşuyordum, yıllar önce benim yaptığım gibi burun kıvırdı:)) birkaç yıl önceki kendimi gördüm:)) tamam ben olmuşum dedim:) hiç belli etmem, hiççç:)
      öpüyorum seni

      Sil
  13. bu takıntı mımı herkese ıc doktrmus resmen ohh sefan olsun :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kokosss kelebek, pek bakamıyorum bugünerde, bir ara bakayım bakalım kim ne kadar takıntılıymış:)
      evet döktüm içimi rahatladım:)
      sevgiler

      Sil
  14. Sevgili Nagehan her takıntılı senin gibi olsun :) Çok tatlısın sen...Biraz geç oldu bağışla ama ancak gelebildim ziyaretine. Doğum günümü kutlayan içten mesajın ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. İyi ki varsın! Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. colette hoşgeldin. bağışlamak ne demek, bunlara takmam ben:) canın sağolsun. buralardayım her zaman beklerim. teşekkür ederim güzel sözlerin için, mahçup oldum şimdi ben:)) sen de iyi ki varsın, keyif veriyorsun blog alemine:)
      sevgilerimle

      Sil
  15. CANIM BENİM BEN BİZİM BAHÇEYE ORTANCALARI EKTİM ANTALYA SICAĞINA DAYANAMADILAR. SADE VE DERİN BİZİM Bİ TANEMİZ ÇOK HOŞ MİM....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayşe hoşgeldin:) ortancaları çok sulamak gerekiyormuş, belki o zaman dayanabilirlerdi, yazık olmuş:(
      evet sade ve derin (deeptone) sayesinde döktüm içimi rahatladım:)
      sevgiler

      Sil
  16. apartman girişinde iki tane ortancamız var..
    o kadar coşkulular ki..
    senin ortancanda çok güzel maşallah..
    boll çiçekli günlere canım...
    sevgiler..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birtutamkekik sanırım ortancaların hepsi çok coşkulu:) çok teşekkür ederim:)
      sevgiler

      Sil
  17. Of bende hiç çiçek yetiştiremem düşünün kaktüs bile dayanmadı evde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zeynep kaktüs beni de üzüyor. bir tanecik var yıllardır bir kere bile çiçek açmadı. başka çiçek yetiştirmeyi dene:)
      sevgiler

      Sil
  18. ama çiçeğin rengi ne kadar güzel değil mi.
    leylak rengi en sevdiğim renk zaten.
    takıntılar hoşmuş.
    girit kabağı ha tamam yaz çok severim.
    ev yapımı supangleyi hemen yaparıım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone, evet rengi güzel ama ben bu rengi maviye dönüştürmeyi öğrendim, seneye de mavi çiçek açtıracağım:) takıntılar hoş, sayende herkese de ilan ettik:)) girit kabağı ve supangle tarifini bekle çok yakında:) çok güzel tarifti.
      sevgiler

      Sil
  19. Değişiklikler olsa da temelde insanların aynı kaldıklarına inanıyorum, mesela cimriyse cimri, savurgansa 70'inde de savurgan, umursamazsa, 60'ında da umursamazlık kalıyor ya da benim gibi kediciyse 70'inde de kedici oluyor...çiçekler harika hele de renkleri...sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben haklısınız. allah'tan değişmesini istediğim öyle kötü huylarım yok:)) teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  20. Bu yıl dikkatimi çekip sevdiğim çiçeklerden ortanca, hala bir tane edinmedim ama, böyle gzüel çiçekli bitkkileri satın alıp getiriyorum eve binbir hevesle ama uzun yaşamıyorlar heralde o yüzden cesaret edemedim bu sefer, sizinkinin rengine bayıldım, daha çok çiçekleri olsun :) Takıntısız insan yoktur bence, olan da sizinki gibi olsun :) girit kabağı dolmayı merakla bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya Kuzusu, daha çok çiçekleri oluyor bir çiçek daha açııyor ortancam:)) sen de alırsan bir ortanca en bol çiçeklisinden olsun:)) tamamdır fazla merakta bırakmayacağım, merak etme sen:)))
      teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  21. Ortancalarının da rengi pek bir asortikmiş yani,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgünden gülücükler, çok asortiktir çoookk:) teşekkür ederim
      sevgiler

      Sil
  22. Sevgili Asortik Ortancalarına bayıldım. güle güle seyret canım. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VuslatT, çok teşekkür ederim seyrediyorum. bir çiçek daha açacak merakla onu gözlemliyorum şimdilerde:))
      sevgiler benden:)

      Sil
  23. çok yararlı bir paylaşım olmuş sağolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çiçek teşekkür ederim. sevindim:)
      sevgiler

      Sil

♡ sevgiyle kalın ♡

nagehan kadıoğlu öge
asortik