31 Ekim 2013

Cumhuriyetimiz'in 90. Yılı'nda, Durduk "Rekor Kırdık"


"Cumhuriyet"le dünyaya gözümüzü açmak ne güzel...
90 yılı geride bırakmış olmak ne güzel... Nice senelere aynı coşkuyla...


Birkaç hafta önceki yazımda şuradaki etkinlikten bahsetmiştim. 29 Ekim 2013 günü, sabah erkenden siyah kostümleri giyip, yeğenlerim ve ben gittik. 



Uzun saatler boyu beklerken silinmekte olan ≠duruyoruz mühürlerimiz...




Yaklaşık 2 km. kuyruk ve birkaç saat beklemeden sonra sayaçtan geçip, numaramızı aldık ve yine yerlere çivilerle yerleştirilmiş olan numaramızla eşleşip yerimizi aldık. 





İşaretli yerde, Atatürk'ün dudaklarının oluşturulduğu alandayız...




























Dünya rekoru kıran müthiş final!

Ve o gurur verici tabloyu oluşturduk 5.990 kişiyle...


Bu bütünün bir parça olduğum için tarifsiz bir mutluluk ve gurur yaşıyorum...



Cumhur Aygün ve ekibini kutluyorum yürekten...






Nilüfer belediyesini kutluyorum yürekten...












Atamız için kırılan, bir dünya rekoruna imza atan projede yer alan 5.990 kişiyi kutluyorum. 

Çok keyifliydi, gurur vericiydi. 





Afişteki gibi durduk, yürüdük, şarkılar söyledik.
Cumhuriyetimiz'in 90. Yılı Kutlu olsun...


≠duruyoruz

Sevgiyle kalın...

Pin It

22 Ekim 2013

Burma Tatlı Yiyelim, Tatlı Konuşalım...


Uzun bir aradan ve yine uzun bir tatilden sonra yine buralardayım.
Bayram tatilimize İstanbul'da başladık. Kayınvalidemle ne tatlı yapacağımıza karar vermemiz uzun sürmedi. Burma tatlı yapacaktık. Ama hazır yufkadan. Yufta açabileceğimi hiç sanmıyorum, hele o kadar ince zar gibi yufkayı hiç açamam. Hazır baklavalık yufkalardan aldık bir paket. Gerekli diğer malzemeleri de aldık ve yaptık. Çok basit ve keyifliydi. Çok lezzetliydi aynı zamanda. İlk deneyimim başarılıydı, acemi şansı sanırım:)




Burma Tatlı Malzemeleri:
1 paket hazır baklava yufkası (pakette 24 adet yufka vardı)
250 gr tereyağı
1 bardak sıvı yağ
1 paket ceviz
1 paket fındık

Burma Tatlı Şerbeti İçin:
2 bardak su
2 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Burma Tatlı Hazırlanışı:
Önce şerbet hazırlanır (Şeker ve su kaynatılır, ocaktan almadan limon suyu ilave edilip çok az daha kaynatılır ve iyice soğutulur). 

Tereyağı eritilir, sıvıyağ ilave edilir. 
Baklava yufkasının biri tezgaha serilir üzerine yağ karışımı sürülür.

İkinci yufka üstüne konur ve üstüne yağ karışımı sürülür ve çekilmiş ceviz&fındık karışımı serpilir
 dikdörtgen yufkanın kısa tarafından başlanılarak oklavaya sarılır.
 
Oklavanın üzerinde yufka rulo halini aldığında sağ ve sol elimizle ortaya doğru sıkıştırmak suretiyle büzdürüyoruz ve oklavadan çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Bu şekilde sarma işlemi de bittikten sonra istenilen büyüklükte kesilir ve üstüne kalan yağ karışımı dökülüp 180 ˚C ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Fırından çıkarıp 5-10 dk. dinlendirip, sıcak tatlının üzerine, soğumuş şerbeti döküp afiyetle yemeye ve yedirmeye başlamak için bir süre beklemelisiniz:)
Bekleme süresinde üstünü kapatmayın!
Afiyet şeker olsun...




Beyaz sürprizlerim olacak kısa süre sonra. İzlemeye devam edin:)))



Kucak dolusu sevgiler herkese.




Pin It

3 Ekim 2013

Gelecek için #duruyoruz...



Yıl 2012

... Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün, binlerce  insanın aktif  katılımı ile gerçekleşecek bir Atatürk portresinin havadan yapılacak çekimleri ile sıradan anma törenlerinin çok dışında, kişilere gönüllü katılacakları, törenin başrollerini paylaşacakları, birimden bütüne tam da Atanın ilkeleri gibi katılımcılığı destekleyecek bir proje hayal etti" ve bu hayalini gerçekleştirdi. 


Başta Cumhur Aygün ve ekibi, Konak belediyesi ve İzmir halkı güne ve amaca öylesine hakkını  verdi ki; tüm Türkiye gururlanarak, onurlanarak ve imrenerek etkinliği izledi.

Bir fikrin hayata geçebilmesi için, güçlerin birliğinin nasıl önem arzettiği bir kez daha kanıtlandı.


Türkiye’de ilkler gerçekleş(ecek)ti.
GigaPan tekniği yüzlerce yüksek çözünürlükteki fotoğrafın birleştirilerek tek bir fotoğraf elde edilebiliyor. Bu teknoloji ile Türkiye’de ilk kez binlerce insanın yüksek çözünürlükteki fotoğrafı tek bir kare içerisinde yer alabilecek"ti ve proje gerçekleşti.

2012 yılındaki bu etkinliğin detayları için http://www.izindeyiz.net/



Ve Yıl 2013...
#duruyoruz...

Sadece durabilmek için heyecanlanır mı insan? Ben çok heyecanlıyım. Dün akşam eşim, ablam ve yeğenlerimle programımızı yaptık bile 29 Ekim 2013, Salı günü için. 
Sizde bu heyecanı yaşamak ve kırılacak rekorda payınız olsun istiyorsanız yolunuzu Bursa'ya düşürün. Böyle bir etkinlikte olabilmek gurur verici.
















                                                          Neden?
Kimlerle?
Nasıl?
ve 
Nerede?
sorularınız için



Görüşmek üzere...





Pin It
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...