17 Eylül 2014

Baba-Kız Ortak Çalışmamız...

Ben almadan önce babama ait bazı küçük el aletlerine evsahipliği yapıyordu bu minik sandık. 


Ben aldıktan sonra kullanım şekli değişti, ekmek kutusu olarak hizmet veriyor. 



Uzun zaman önceydi gözüme kestirmiştim bu minik sandığı. Yok sıkıştırılmış kağıt, mdf, laminant vesaire, vesaire bitmek bilmeyen türlü türlü malzemelerden yapılmış ürünler her yerde. Bu sandık bildiğimiz ahşap, doğal. En doğal haliyle hem de.  Nasıl yapıldığını bilmiyorum. Sandığı da babam yapmış olabilir. Müstakil evlerinde her türlü alet-edavatın olduğu yerde bunu yapmak nedir ki?? Tahtaları her nereden bulduysa, testereyle kesmiştir, birleştirmiştir, çakmıştır, bir de ona kapak yapmıştır. İşte sana sandık.

Son yıllarda en çok yaptığı şey küçücük küçücük kutular yapmaktı. Her gittiğimizde hediye ederdi bize. Ablamlara ve bana. Bir süre sonra birsürü irili ufaklı kutum olmuştu. Birkaç tanesini attığımı itiraf etmeliyim, şimdiki tüm pişmanlığımla. Ama bazılarını da çok güzel değerlendirdiğimi söylemeliyim. Neyse biz sandık mevzuuna geri dönelim. Sözkonusu babam olunca yazmak istiyor da, istiyor canım... 

Canım (rahmetli) babamdan istedim minik sandığı, tabi alabilirsin dedi. Ben de hakkını vermek istedim. En iyi nerede kullanabilirdim. Mutfakta, hem de ekmek kutusu olarak. Bize özel olmalıydı. Oldu da...

Yapılan işlem transfer baskı. Tasarımı tamamen bana ait. En çok hoşuma gidendir, bir örneğinin daha olmaması. Herşeyi el emeği baba-kız ürünü.

Teşekkür ederim babacım. Seni unutmak mümkün değil elbette, ama her an hatırlamak için o kadar çok sebebim var ki, bu sandık onlardan sadece bir tanesi.
Mekanın cennet olsun birtanecik babam benim...

İçine işlem yapmadım, orijinal haliyle kullanıyorum.


Evlilik tarihimiz:))
 




Minik sandığı tamamladığımda babam hayattaydı ve görmüştü. Çok mutlu olmuştu. Ben hala çok mutluyum. 

Sevgiyle ve sevdiklerinizle kalın...


52 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, her daim gözünüzün önünde her daim rahmetli amcayı hatırlatacak ve bir fatiha okutacak nitelikte.
    İyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyza aydın baser çok teşekkür ederim. çok severek kullanıyordum ama şimdi manevi değeri daha da arttı tabi. hiç unutmuyorum babacığımı, her gün yokluğunu daha da hisseiyorum.
      sağolun, varolun.
      sevgiler

      Sil
  2. mekanı cennet olsun çok duygulandım!
    nasıl güzel bir çalışma olmuş her şeyi ile size özel..
    ellerine sağlık!
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sebuş'çum amin inşallah.
      kutunun yapılışından itibaren tamamen el emeği oluşu, bize özel olması güzel bir duygu.
      çok çok sağol canım benim.
      sevgiler

      Sil
  3. Ne kadar da anlamlı bir sandık olmuş. Bu sandığa da ancak ekmek gibi kutsal bir yiyecek konabilirdi, diye düşünüyorum. Ellerine sağlık!
    Ben aşırı çok beğendim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ersin, 1 yılı aşkındır kullanıyorum. zaten anlamlıydı, çok sevdim ve aldım sandığı babamdan. bir de özel bir çalışma yaptım seviyordum çok. babamı kaybettikten sonra değeri arttıkça arttı benim için. evet onu ben de düşündüm "kutsal". iyiki ekmek kutusu yapmışım:)
      çok teşekkür ederim.
      sevgiler

      Sil
  4. ben sana hayran oldum,hem eşsiz hem de şahane bir anı.
    eline sağlık,sanatçısın sen:)
    babanın mekanı cennet olsun,ekmeğin hep o'nun emeğinin içinde saklanıyor:)
    çok anlamlı
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. havva'cım evet ekmek gibi kutsal bir gıdayı barındırdığı için çok seviyorum bu minik sandığı. çok teşekkür ederim, mutlu ettin beni güzel yorumunla.
      amin, inşallah...
      kucak dolusu sevgiler

      Sil
  5. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Çalışmanız da çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renklidesign çok teşekkür ederim, amin, inşallah.
      sevgiler

      Sil
  6. Babamı henüz 3,5 ay önce kaybettim, acım o kadar taze ki :( Benim de babamdan aldığım manevi anlamda çok değerli bir kaç parça eşya var, o yüzden o kadar iyi anladım ki seni, gözlerim doldu.
    Ne güzel yazmışsın, ne güzel yapmışsın :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hülya kutlubay sizin de başınız sağolsun. ben de 2 ay olmadı babamı kaybedeli. mekanları cennet olsun babalarımızın. çok teşekkür ederim, sağolun, varolun.
      sevgiler benden de...

      Sil
  7. Nagehan, anılar hayatın devamlılığı için çok önemli. En azından kendim için bunu söyleyebilirim. Her yediğin öğünde, ekmeğini bu kutudan alıyor olmak, güzel babacığını bir defa daha anmak gibi olacak. Bilirsin; "insanlar, unutuldukları gün ölürler." demişler. Baban hep anılarının en güzel olanları arasında, en canlısı olarak kalacak.:)) Nurlarda yatsın tüm kayıplarımız ve çok teşekkür ediyoruz onlara, bizlere onları anmak için bunca güzel hatıra bıraktıkları için... Sevgiler güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
  8. nilgün'cüm anılar olmasa bir " hiç" olurduk sanırım. en kıymetlilerimdir anılarım. her an gözümün önünde ve aktif olarak kullanabileceğim birşey olmasını çok istemiştim. ilk gözüme kestirdiğimde ekmek kutusu yapmaktı niyetim ve yaptım. babam da görmüştü, en çok ona seviniyorum. geçen yıl yapmıştım. güzel anmamak imkansız. nereye baksam onunla ilgili birşey var muhakkak. kullandığım küçük el aletlerine kadar. nurlar içinden olsunlar...
    sevgiler benden de...

    YanıtlaSil
  9. Nagehan'cığım babanı ruhu şad olmuştur diye düşünüyorum, öyle sevimli olmuş ki, eline sağlık. İçine bir işlem yapmamakla çok iyi etmişsin doğal ahşap en sağlıklı şey, sağlam, bozulmaz bir şeycik olmaz, laf lafı açtı mahalleden şifonyer aldım Allah şahit 2 aydır içindeki kimyasal zehir gibi koku gitmiyor, ikidebir telefon ediyorum kahrolasıcalar ya paramı geri versinler ya kokmayan bir şifonyer versinler:( hayır başka verseler o da kokacak diye istemiyorum o kadar soğudum...yani ne varsa bu eski topraklarda var...babanın mekanı cenet olsun canım, ekmek kutunu da güle güle kullan.
    Bücürük'le sevgiler sana ve Bızdık'a :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzüldüm müjde'cim bu talihsizliğine. umarım en kısa sürede çözüme kavuşturursun.
      çok teşekkür ederim, sağolasın.
      sevgiler kucak dolusu...

      Sil
  10. canım yaaa, ne anlamlı bir dokunuş olmuş. çok beğendim ve çok duygulandım. bir zamanlar eve ekmeğini getiren kişinin hatırası, şimdi ekmeğini saklıyor. huzur içinde yatsın, mekanı cennet olsun arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cafemola'cım ne güzel ifade etmişsin. gerçekten de öyle oldu, bir zamanlar eve ekmek getiren babacığımın en güzel hatırası... amin, inşallah.
      sevgiler

      Sil
  11. Çok kıymetli ve çok güzel..Üzerinde evlilik tarihinizin olması da, diğer yazdıklarının zerafeti de... Babacığının ve senin ellerine sağlık:) Sandığının bunca insanda böyle güzel hisler uyandırdığını eminim bir şekilde biliyordur ve o da mutlu oluyordur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nilgün'cüm çok teşekkür ederim, sağolasın. umarım mutludur...
      sevgiler kucak dolusu.

      Sil
  12. ben de mutlu oldum ki görünce şimdiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone ben de mutlu oldum seni görünce, sevimli insan:))
      sevgiler

      Sil
    2. sana benzer. kendi diyen kendi olur :)

      Sil
  13. Hem de böyle hatırası olan bir ekmek kutusu herkese nasip olmaz. Emeğine sağlık, çok güzel ve şık. Babamın da elinden her iş gelirdi. Geçen anneme uğradığımda bana babamın en sık kullandığı tornavidayı ve el fenerini verdi. Böyle hatırlayacağız babalarımızı Nagehan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. semi'cim bizde de alet edavat dolu. bazılarını aldım, hepsini hemen almak istemiyorum. yavaş yavaş birkaç birşey daha alırım. ama en kıymetlileri ben de yine. ölmeden önce söylemişti bana birşey olursa günlüklerimi sende dursun diye. en kıymetlileri onlar zaten. 85 yaşındaydı öldüğünde ve 13 yaşından beri günlük tutardı, gerisini sen düşün...
      mekanları cennet olsun, güzel hatırlanacak olmaları ne güzel. herkese nasip olur umarım.

      Sil
  14. Allah gani gani rahmet eylesin babacığını. Onun elleriyle yaptığı bu sandığı ne kadar güzel ve anlamlı değerlendirmişsin. Hep gözünün enünde, baş köşede duracak ve her ekmeğe uzandığında babanı hatırlatacak. Gerçi hatırlamak için bir sebebe ihtiyaç olmasa da, ekmeğini babanın elinden alır gibi hissettirir.
    Sağlıkla, mutlulukla kullan canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nowacraft amin, inşallah. hatırlamak için sebep çokk. teşekkür ederim, sağolasın.
      özlemişim, bloğumu ve blogları iki gündür yeni birşey keşfetmiş gibiyim ve çok mutluyum. buraların hali bir başkaymış:))
      sevgiler kucak dolusu

      Sil
  15. yine çok güzel. ve bu kez daha da anlamlı..

    YanıtlaSil
  16. sevgili nagihan,,,babalar ne kadar ozel degilmi?
    ben babama doyamadim,,,neyse uzun hikaye
    ekmek sandigin inan ekmek kadar sicacik olmus...
    daha guzel degerlendiremezdin...ekmek sandiginin icine sevgilerimi birakiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cihanın bahçesi, bu özelliği ve güzelliği daha uzun yıllar yaşamak isterdim elbette ama babasını çok daha erken yaşta kaybedenlere o kadar üzülüyorum ki, nasıl dayanıyorlar?? sabır, sabır, sabır gerçekten...
      çok teşekkür ederim sıcacık yorumun için.
      aldım sevgileri ben de gönderiyorum kucak dolusu:)

      Sil
  17. İlk hali de çok güzelmiş. Ama sizde uğradığı değişimle de harika olmuş. Babanızın mekanı Cennet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deniz çok teşekkür ederim, sağolun. amin inşallah...
      sevgilerimle

      Sil
  18. Buna bayıldım. Fazlasıyla vermişsiniz hakkını.

    YanıtlaSil
  19. Babanızdan kalan bir hatırayı bu şekilde yenileyip değerlendirmeniz ne güzel ellerinize sağlık babacığınıza da rahmet diliyorum Allahtan ruhu şad olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meltem, çok teşekkür ederim. amin, inşallah.
      sevgiler

      Sil
  20. Mekanı cennet olsun babanızın. Çok hoş, sıcacık bir sandık. Ve cidden şiştim, özendim... :)

    YanıtlaSil
  21. complete_the_sentences amin, inşallah.
    şişip özenmek yok, bir kutu bulup boyamak var:)))
    çok teşekkür ederim.
    her zaman beklerim:)

    YanıtlaSil
  22. Yanıtlar
    1. zip işleri hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim, sevindim beğendiğiniz için.
      her zaman beklerim:))

      Sil
  23. Merhaba,
    Babanızdan kalan bir değeri yaşatmak için yaptığınız uğraşı, çok özel ve güzel olmuş.
    Ellerinize sağlık.
    Bloguma da beklerim.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutkunun Dünyası merhaba,
      teşekkürler, ziyaretiniz ve beğeniniz için. her zaman beklerim:)
      sevgiler

      Sil
  24. okurken çok duygulandım.canım benim nur içinde yatsın baban.kutu muhteşem olmuş.tam tarzım yani o derece.severek ve mutlulukla kullanacağını biliyorum.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alanay amin inşallah. sen de yap bir çalışma, ama seninkinin de güzel bir hatırası olsun. ama hüzünlü olmasın... teşekkürler canım benim.
      kucak dolusu sevgiler

      Sil
  25. Mekanı cennet olsun sevgili babanın. Öyle güzel olmuş ki ekmek sandıkcığın, özenmemek mümkün değil. Güle güle kullanın birtanem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülsüm'cüm amin inşallah.
      mutlu ettin beni, çok çok sağol:))

      Sil
  26. Hi very nice l and beautiful work , you have a very nice blog
    Angelica

    YanıtlaSil
  27. Nagehan'cım babanın mekanı cennet olsun.Demek bu yetenekli yönün babanın genlerindenmiş.çok güzel olmuş.iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hümeyra'cım amin. benzediğim birçok yönüm var, farkındayım:)
      çok sağol canım benim.

      Sil

♡ sevgiyle kalın ♡

nagehan kadıoğlu öge
asortik