10 Mart 2010

Kalpli Yastık -1-

Canım annemin dikip verdiği yastıklardan birini de, kalp şeklinde kestiğim kumaşın etrafını elimde bulunan çeşit, çeşit düğmeler dikerek tamamladım ve bu şirin yastık çıktı ortaya.


Cep Telefonu Kılıfı -3-

Bu telefon kılıfı da eski kot pantolonumun kumaşından ve pamuklu dantel kullanılarak yapılıp sevgili Aslı'nın kullanımına sunuldu:)) Güle güle kullansın, iyi günlerde...
Not: Fotoğraf çok net değil. O zamanlar kendime blog açmakla ilgili en ufak bir fikrim yoktu, sadece elimde yaptığım işlerin fotoğrafları olsun istiyordum. Fırsatım olursa daha net fotoğrafını çeker tekrar düzenler, onu yayınlarım.



9 Mart 2010

Cep Telefonu Kılıfı -2-

Evet yoğun istek üzerine Sibel'e yaptığım telefon kılıfı bu da.
Canım annemin yıllar önce yaptığı benim de hala özenle sakladığım ve gerektikçe kullandığım minik örme çiçeklerle süslemiştim. Sibel'de severek kullanıyor, güle güle kullan canım:))
Yaptığım her ne olursa olsun, beğenilmesi ve kullanılıyor olması benim için çok önemli. Tekrar yapmama neden oluyor, benim coşku mekanizması hemen harekete geçiyor:))

Kabak Tatlısı

Annemin getirdiği kabağı tatlı haline dönüştürme hevesim, ellerimi parçalamakta olsa mutlulukla sonuçlandı, çünkü çok lezzetli olmuştu... Sizlere tavsiyem imkanınız varsa dilimlenmiş olarak satın almanız.



Kabak Tatlısı Malzemeleri
2 kg kabak
1 kg toz şeker
Ceviz
Kabak Tatlısı Hazırlanışı
Kabağı dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek 1-2 saat bekletin.
Şekerle bekleyen ve sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.
Dövülmüş cevizle süsleyip servis yapın.





4 Mart 2010

Tencerede Fincan Kek

Duyduğumda çok şaşırdım, tencerede fincanla kek pişirme!!! 
Deneyince gördüm ki, şaşıracak birşey yokmuş, kek kalıbında pişmiş gibiydi. Hem kesme derdi yok, porsiyon porsiyon servis yapılıyor. Süperrr:))
Tavsiye ederim.



Tencerede Kek Malzemeleri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 poşet vanilya
1 kabartma tozu

Tencerede Kek Yapılışı
Bütün malzeme çırpılır,
6 tane nescafe fincanı yağlanır ve hamuru fincanlara paylaştırılır.
6 tane fincan sığacağı büyüklükte bir tencereye dizilir.
Tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulur.
Tencerenin kapağına mutfak bezi konur ki buhar keklerin üzerine damlamasın.
Tencerenin kapağı kapatılır ve yüksek ateşe konur.
Kaynama noktasına kadar beklenir ve ateş kısılır.
Kapağını hiç açmadan 20 dakika pişirilir.
Ateşi kapatıp kapağı hiç açmadan 15 dakika beklenir.
Fincanlardan çıkarıp ılık olarak servis edilebilir.





Kaynak: http://mutfaknotlari.blogspot.com



26 Şubat 2010

İpek Yastığı

İpek; bizim şirin mi şirin, akıllı mı akıllı, güzel mi güzel, çok sevgili arkadaşım Hasibe ve Hüseyin'in dünya tatlısı, biricik kızları:))
Ana okuluna gidiyor, büyüdü bile... Büyüdü de boyundan büyük laflar etmeye başladı, gülüyor ve şaşkınlıkla izliyoruz kendisini. Allah nazardan saklasın, uzun ve sağlıklı ömür versin.




Evet bu yastığın hikayesi, sevgili İpek'in halısını görünce başladı. İlginç olurdu, hem de doğumgünü hediyesi olurdu. Bir taşla iki kuş hesabı:)) Bu konuda feci uyanık davranmışım, kendimle gurur duydum:))
İpek'in annesi, çok sevgili arkadaşım Hasibe'den halının fotoğrafını çekmesini istedim. Ne derse beğenirsiniz "gir sitesinden al!!!!!" :))) Peki... Hemen siteye girip indirdim ve bir A4'e renkli çıkış aldım. Hepsi bu... Ondan sonra başladım minik minik kalıplar çıkarmaya, kesmeye, işlemeye, dikmeye v.s. Ve sonunda bitirdim, çok güzel oldu, ben beğendim. Ve bir an önce vermek istiyordum. Evet randevumuzu alıp gittik:)) hediyemizi verdik. İpek ne derse beğenirsiniz "ayakkabılarını ters giydirmişsin" :))) Yok artık  daha neler!!! İlk bakışta farketti ve bana da farkettirdi, çünkü hakikaten farkında değildim. Ama beğendi, kullanıyor, görüyorum:)) Güle güle kullan İpekçim, iyi ve sağlıklı günlerde.
Yastığın halıyla beraber fotoğrafı olsun istiyordum sevgili Hasibe, on parmağında on marifet hasibe:)) www.hasibece.com hemen konuya el attı, çekmiş ve gönderdi fotoğraflarını, sağolsun.
İşte İpek'in halısı ve yastığı...





24 Şubat 2010

Pankek

Özellikle pazar kahvaltılarımızın vazgeçilmezi oldu bile. 
Yemek konusuna el atmak durumunda kaldığım günden bu yana sürekli, değişik ve pratik neler yapabilirimi araşıtırıyordum. Bulduklarımdan biri, Pankek... Tek kelimeyle harika, ben çok severek yapıp, afiyetle yiyorum (eşim yemiyor:((, ama varsa konuklarım çok beğeniyor:)). Açık bırakmazsanız bayatlamıyor, hala pufidik pufidik taptaze kalıyor:)
Umarım sizler de beğenirsiniz...
Bu malzemeyle yapılan pankeklerle 4 kişi rahat rahat kahvaltı edebilir, herkese yeter:))
Haydi kolaygelsin... 


Pankek İçin Malzemeler
1.5 bardak Un 
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 bardak evde hazırlanmış buttermilk 
1 çay kaşığı tuz 
2 yemek kaşığı şeker1 yumurta 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Pankekin Hazırlanışı
Buttermilk hazırlamak için 1 bardak sütün içine 2 yemek kaşığı sirke kayup yaklaşık 5-10 dk. bekleyin. Süt hafif kesilmiş süt görünümü alacaktır. 
Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. 
Buttermilk içine yumurtayı kırıp çırpın. Unlu karışıma aktarıp tamamen karışmasını sağlayın. Yağıda ilave ettikten sonra bırakın biraz mayalansın. Yaklaşık 10-15 dk. beklediğinizde hamur mayalanmış ve kabarmış olacaktır. Çok akıcı olmayan ama puf puf bir hamur görünümde olacak. Hamurun içerisine isterseniz çilek, ahududu gibi meyvelerden de koyabilirsiniz. 
Yağsız teflon tavayı ısıtın ve 1 yemek kaşığı dolusu karışımı ısınmış tavada arkası önü renk değiştirene kadar pişirin. 








19 Şubat 2010

Tak Takıştır

Kolyelerim...

Çok severim takıları. Tamamladığını düşünürüm giyim-kuşamı. En çok sevdiklerim yüzükler ve küpelerdir:)) Son yıllarda kolyeninde bir o kadar önemli olduğunu düşündüm, sevmeye ve kullanmaya başladım. Önceleri sadece alırdım. Şimdilerde yapmaya da başladım. Ara ara burada da yer vereceğim.

Yıllar önce yapmıştık ablamla beraber, hala severek kullanıyorum. Daha doğrusu ablam, etrafı iğne oyasıyla işlenmiş şifon eşarbı saç örgüsü yapıp ayırmış kenara. Bana da süslemesi kalmıştı, keyfime göre...

Yeşil... 
 
Bir ara deli gibiydim. Boncukçulardan çıkmıyordum. Fazla uğraştıran modeller sıkıyordu beni. O işler ablama mahsus:)) Ben ipi alıp dizebileceğim tarzdaki takıları yapıyordum, bu örnekteki kolye ve küpeler gibi.

Rengarenk...

Bu kolyenin benzerlerini görerek esinlendim. Böyle incik boncuk yoktu örneklerde, onlarda benden olsun:)) Gördüklerimin tıpatıp aynısını yapmak çok hoşuma gitmiyor. Yapamıyorum zaten mutlaka farklı bişeyler deniyorum. Benden bişeyler olmalı, beni yansıtmalı. Deli olmalı biraz:))

Alı al, moru...
 ...Mor...

 




18 Şubat 2010

Ayva Tatlısı

İlk ayva tatlım, sevgili Sibel'in kayınvalidesinin bahçesinden toplayıp getirdiği ayvaları meyve olarak tüketemediğimiz için tatlı yaparak değerlendirmeye karar vermemle oldu.
Akşama tatlı yemeye davet ettiğim arkadaşlarımın övgü dolu sözleri eşliğinde tükenen tatlı, sürekli yapma isteği uyandırdı bende. Ve sonu gelmeyen ayvalar... Sürekli o bahçeden ayva geliyor çünkü, Sibel sağolsun:))



Ayva Tatlısı İçin Malzemeler
• Dilediğiniz kadar ayva
Toz şeker
Limon
Su
Bir adet elma
Fındık, kaymak ya da krem şanti.
Çok az tarçın

Ayva Tatlısının Hazırlanışı
1. Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun. Soyduğunuz kabukları atmayıp pişirirken kullanabilirsiniz. 
2. Soyulan ayvalar enine ikiye ayırıp ve çekirdekli kısımlarını oyarak çıkarın. Çekirdeklerini atmayın, tatlıyı pişirirken ayvalara kırmızı rengini vermesi için tencereye atarak kaynatabilirsiniz. 
3. Soyup ortaları çıkarılan ayvaları limon suyu ile ovun, kararmaması için.
4. Yayvan bir tencerenin altına önce ayva kabukları daha sonra da oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde ayvaları yerleştirin. Çekirdekleri de tencereye serpiştirin. Ne kadar çok çekirdek olursa o kadar çok kızarır ayvalarınız. 
5. Kabukları soyulmuş elma ve ayva rendelenip birlikte karıştırlarak (arzu ederseniz bu karışıma çok az tarçın ilave edebilirsiniz) tencereye yerleştirilen ayvaların ortalarına konur. 
6. Her bir yarım ayvanın üstüne küçük çay bardağı dolusu toz şeker dökülür. (Bu ölçü arzuya göre değişebilir çok tatlı seviyorsanız ölçüyü artırabilir, içinizin bayılmasını istemiyorsanız biraz azaltabilirsiniz:))
7. Her bir yarım ayva için aynı çay bardağından biraz az su eklenir.
8. Ocağa yerleştirilen tenceredeki su kaynamaya başlayınca kısın.
9. Ayvalar iyice pişip, (çatal yardımıyla kontrol edebilirsiniz) tenceredeki su, köpük köpük olup, jöleleşinceye kadar, ayvalar çekirdeklerin rengini alıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 1 saat.
10. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve jöleli suyundan üstlerine gezdirdikten sonra soğutun. Arzuya göre servis yapın. Ben bu sefer dövülmüş fındık kullandım.


Afiyet olsun...

15 Şubat 2010

Nazarlık

Eldeki parça kumaşlar, eski kolyelerden kalan boncuklarla her zamanki gibi elle yaptığım nazarlık. Aman nazar değmesin:)