8 Mayıs 2011

Anneler Günü -2011-


Canım annem, 
Anneler Günün Kutlu Olsun. 
Her günün mutlu ve huzurlu olsun.
Senin için Allah'tan sağlık ve sonsuz sabır (abim bizi bırakıp gitmeyecekti!!! 
O'nu çok özlüyorum. Sen nasıl dayanıyorsun annecim) diliyorum. 
Sen de eminim sadece bu kadarını istiyorsundur kendin için.
Benim mütevazı annem, benim bitanecik annem, yaşama sebebim annem, fedakar annem, cefakar annem, sonsuz iyiniyete sahip yegane insan, benim en şeker anneanne annem, benim en tatlı babaanne annem, benim en iyi hayat arkadaşı annem, benim en iyi teyze, benim en iyi hala, benim benim benim..... 
ve en önemlisi benim annem, iyiki varsın, iyiki benim annemsin.
Seni çok seviyorum annecim.


Kendi annem kadar kendime yakın hissetiğim kayınvalidem, 
ve
tüm annelerin
anneler gününü kutluyorum yürekten.

Kucak dolusu çiçekler tüm annelere... Sevgiyle ve sağlıkla kalın...


7 Mayıs 2011

Duyduk Duymadık Demeyin!!!

Sevgili TiryakiHobi'nin burada belirttiği gibi güzel bir hediyeyle çekilişi var. 
Bu örtünün bir talibi de benim, haberiniz olsun. Siz de, bu hediye için benim olmalı diyorsanız lütfen burdan buyurun:))


Herkese bol şanslar diliyorum.



6 Mayıs 2011

PRATİK KEK

Geçen akşamki kek yapma isteği bu şahane kekle son buldu. Gerçekten pratik ve çok lezzetli. Taptaze, pufidik, pufidik çok sevdim. Yememem lazım, onu da biliyorum. Ayarını tutturamıyorum yerken:)) Sonra koştur, koştur diyetisyene:)) Ben yemek yerken feleğimi şaşırıyorum, lütfen bana bir liste hazırlar mısınız? :))) 
Neyse ben bu macerayı başka zamana saklıyorum. 
Şimdi sizi, yaptığım enfessss kekle başbaşa bırakayım.










Malzemeler:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un (silme, elenmiş)
1 adet limon kabuğu rendesi veya vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzerine Serpmek İçin:
Ceviz veya fındık

Yapılışı:
Cam kaseye oda sıcaklığındaki 3 adet yumurtayı, toz şekeri çırpıcıyla veya mikserle şekerler eriyinceye kadar çırpıyoruz.
Yoğurdu, sıvıyağı ilave edip çırpıyoruz.
Üzerine elediğimiz unu, limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu ilave edip çırpıyoruz.
Yağlanmış tepsiye veya kek kalıbına boşaltıp üzerine ceviz serpiyoruz.
180 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.



26 Nisan 2011

Süslü Kova

Hiç tutmam plastik kapları. Geri dönüşümdür benim için onlar. Yoğurt kovaları ve benzerleri. Kendi blogumu açmadan çok önce sürekli dolanırdım bloglarda, oralarda görürdüm kutuları, kovaları değişik şekillerde uygulamalar yapılmıştı. 
Ben de bu şekilde değerlendirdim. 


Yıllar önce aldığım hırkanın sadece bir kolunu kullandım, birkaç tane düğme kullanarak sonradan ilave kapak yaptım, daha kullanışlı olur düşüncesiyle. Kapaklı şirin, minik kova oldu. İki yılı geçti, kullanıyorum zevkle. Hatta bazen çıkarıyorum yıkıyorum tekrar takıyorum. Epey kullanışlı oldu...



12 Nisan 2011

Güzelyalı'da Bir Pazar

Haftasonunda evde oturmak istemedik, biraz serin olsa da hava gayet güzel görünüyordu. 
Arkadaşlarımızla beraber Mudanya yolu üzerinde Gündoğdu Köyü'nden girdik. 
Bir salıncağa binmeye çalışan bir sürü koyunun bulunduğu bir çiftliğin yanında durduk. Onlara bakıp fotoğraf çekmeden,  geçilmezdi, çok güzel görünüyorlardı. Etraftan topladığımız otlarla beslemeye çalıştı İpek. (sevgili arkaşım Hasibe&Hüseyin çiftinin biricik kızları olur kendisi). 
Çiftlik harikaydı, içinde sadece koyunlar yoktu, midilliler, tavşanlar, kazlar belkide göremediğimiz başka hayvanlar. Ahh ne mutlu sahiplerine:)) 
Biz yolumuda devam ettik dere tepe düz gittik ve tüm ihtişamıyla deniz karşımızda, hava güzel, gökyüzü masmavi...
Balık ekmek harikaydı. Üstüne birer de çay içildi. Deniz kenarına inip yakından deniz havası alındı. 
Güzel bir gündü...



29 Mart 2011

Mutluyum:)

Günaydın herkese,


Bu sabah işe geldim, biraz iş, ara ara da hürriyet gazetesini okuyordum ki Bumerang ilanları yayınlanan kısımda benim bloğumun linkini gördüm:)) Hemen belgeledim, altta:)))
Çok mutlu oldum hemen tıkladım ve günlerdir açılmayan blogumun açıldığını gördüm. Yasaklandığından beri hiç girememiştim ve bir daha girebileceğimi düşünmüyordum, deneyimli bazı blog sahiplerinin bu durumun mutlaka düzeleceğini söylemelerine rağmen. Neyse güzel bir gün, blogum açılıyor, hava güzel, kış bitiyor, bahar geliyor. Herşey yolunda, umarım herkes için böyledir veya böyle olur. 
Güzelliklerle dopdolu iyi haftalar diliyorum herkese...



24 Şubat 2011

Yeni Temam

Evet ara ara hazır temalarla değiştirğim temama kendime özgü birşeyler yapmaya çalıştım. Umarım başarılı olmuşumdur. Daha eksikleri var istediğim herşeyi yapamadım ama en kısa zamanda onu da tamamlarım. İnceleyip araştırmam lazım. Fikrimi değiştirip başka birşey yapmazsam eğer, şimdilik son durum budur.


.

22 Şubat 2011

İyiki Doğdun Efe


Efe: Ceyhun ve Sevcan'ın oğlu. Ceyhun: yeğenim, Sevcan da onun eşi:))

Efe bu yıl 4 yaşını doldurdu. En çok istediği de arabalı pastaymış, Şimşek Mcqueen
. Kim yapar!!! Tabiki Pastacı Hasibe yapar:)
Sevcan bu isteğini  belirtip, özellikle Hasibe'nin yapmasını isteyince, benim sevgili arkadaşım yeni işe başlamış olmasına, yoğun ve yorgun bir dönem geçiriyor olmasına rağmen kırmadı. Hepimizi, ama en çokta Efe'nin mutlu olmasını sağladı. Her gördüğümde teşekkür ediyorum fakat bir kez de burdan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum kendisine. 
Efe bir araba delisi olduğu için pek mutluydu. Çocukları mutlu görmek ne güzel. Hep mutlu olsunlar hep gülsünler, hep keyifleri yerinde olsun.
İyi ki varsın Efe'cim seni çok seviyorum ve de nice nice güzel yaşlar diliyorum sana, dolayısıyla anne-baban ve de Bulut kardeşine:)) 






16 Şubat 2011

Körili, Ispanaklı Karnabahar

Değişik bir tarif olsun istedim. İnternetten araştırırken http://www.hamaratabla.com/ sitesinden buldum aradığımı. Karnabahar dışındaki malzemeler de vardı, sorun yoktu. Eşime de gösterdim ve de sordum yer misin, karnabahar yapacağım diye. Pek hoşuna gitmese de "bakarız" yanıtını verdi. Üzüldüm, ya yemezse diye. Ama olsun ben yerdim çok güzel görünüyordu çünkü:)) Hem de faydalı.
Ve ertesi akşam... Bayıldı desem yeridir. İkinci kez servis yaptım. Çok mutlu oldum, çokkk:))
Gerçekten harika bir lezzet. Cem bile dayanamadı:))
Ben iki kişilik yaptığım için daha az malzeme kullandım. Karabiber yerine de pul biber kullandık, yoğurtla yedik.Herkese önerebileceğim muhteşem bir lezzet.


Körili, Ispanaklı Karnabahar Yapılışı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 çay kaşığı köri
1 adet karnabahar
3 adet domates
150 gr. ıspanak
2.5 su bardağı su
Karabiber
Tuz

Körili, Ispanaklı Karnabahar Yapılışı
Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayarak zeytinyağında 5 dk. kavurun ve köri ekleyip karıştırın.
Karnabaharı iri parçalara ayırın ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
Tencereye ekleyip üzerine su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ispanakları doğrayıp karnabahara ilave edin ve 5 dk. pişirin.
5 dk. pişirip ocaktan alarak, tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak servis yapın.


1 Şubat 2011

Paçanga Böreği

Özellikle, arkadaşlarımızla bir araya geleceğimiz zaman benden istenen ve benimde severek yaptığım favori börek paçanga böreği.
İnternetten araştırırken çok değişik tarifler vardı, bende bana anlatılan gibi yapıyorum. 
Çok pratik ve de lezzetli…







Paçanga Böreği Malzemeleri
Yufka (Bir yufkadan 8 tane çıkıyor. Kaç tane yapacaksanız o kadar yufka...)
Pastırma
Kaşar peyniri
Domates
Sivri biber

Paçanga Böreği Yapılışı
Domates ince ince doğranır
Biberler ince ince kesilir
Kaşar rendelenir
Yufkalar 8 parçaya ayrılır. 
Her bir parçaya biber, domates, rendelenmiş kaşar peyniri ve üstüne bir parça pastırma koyarak sigara böreğinin aksine daha yayvan olarak sarılır. 
Açılmaması için ucu hafifçe ıslatılarak tutturulur ve kızgın yağda kızartılır.