9 Mayıs 2020

Elmalı Kurabiye

Merhaba uzun bir aradan sonra. 
Uzun yıllar önce bir kez denediğim, aslında çok sevdiğim elmalı
kurabiyemle geldim.
Korona virüs sebebiyle evde olduğumuz bu günlerde ne yapsak, 
ne yapsak diye düşünüyorsanız fikir olsun. 
İşte size hepimizin bildiği, birçoğumuzun çok sevdiği elmalı kurabiye tarifi. 
































Elmalı Kurabiye Malzemeleri
• 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
• 3 su bardağı un
• 1 su bardağı tam buğday unu
   (tam buğday unu kullanmak istemezseniz 4 bardak un)
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 kahve fincanı nişasta
• 1 kahve fincanı pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu

İç Harç Malzemeleri
• 4 elma rendesi,
• 3 yemek kaşığı şeker.
• 1 tatlı kaşığı tarçın,
• dilerseniz bir miktar iri kıyılmış ceviz. 

Elmalı Kurabiye Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp, yoğurup buzdolabına kaldırıp, iç harcı 
hazırlayalım.

Elmaları rendeleyip, tarçın ve şekeri de ilave ettikten sonra,
elmalar suyunu çekene kadar pişirilir ve
en sonunda ceviz eklenerek soğumaya bırakılır.
Hazırladığımız hamuru buzdolabından çıkarıp üç eşit parçaya bölelim,
biraz kalın olacak şekilde açalım,
Üçgen 8 eşit parçaya bölerek, içine hazırlanan iç harcından koyup
sigara böreği gibi saralım.
önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
servis tabağına alinca pudra şekeri eleyelim:)

sonrada afiyetle yiyelim

2 yorum:

  1. Süper! Eline sağlık Nagehan👌🏻 Bana eski zamanları hatırlattı, küçüklüğümde çok yapılırdı. Uzun zamandır ben de yapmıyorum. Elma zamanı gelince yapayım bu sonbahar:)

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık Nagehan hanım. Benim bloguma da beklerim :)

    YanıtlaSil

♡ sevgiyle kalın ♡

nagehan kadıoğlu öge
asortik