7 Eylül 2018

Bir Paspas Hikayesi (DIY)

Gördüğümde aşık olmuştum adeta. İlk kez gittiğim bir evdi evirip, çevirip bakamadım nasıl olduğuna ama elde yapılmış bir şeydi onu biliyordum. Eve geldiğimde düşündüğümü denedim fakat öyle olmadığını anlayıp bırakmıştım. Zaman ilerleyip samimiyetimiz arttıkça sevgili Sevil hanımla ve sık sık gitmeye başladığım zamanlarda inceledim ve hemen hazırlıklara başladım. 



Kestiğim penye şeritlerin üstünde çok eğlendi mia:)) Uyudu bile:))


Çokça penye kumaşa ihtiyacım vardı. Yakın çevremde küçük bir kampanya başlattım ve kısa sürede birsürü kullanılmayan rengarenk, çizgili, desenli, puantiyeli vs. penye t-shirt topladım. Sonra hepsini 2-3 cm. eninde ve yaklaşık 22 cm. uzunluğunda olacak şekilde kesmeye başladım parmaklarım su toplayana kadar:) Gerçekten zorlandım keserken. Neyse hepsini kesmiştim. 


Zeminde kullanmak üzere daha  önce aldığım bir kilim vardı her yıkamada renk veren, diğer açık renk paspaslarımı mahveden onu gözden çıkardım ve başladım kestiğim şerit penyeleri gelişigüzel renklerde dikerek sabitlemeye.


Ve işte beni ziyadesiyle mutlu eden bir sonuca ulaştım, gördüğüm ve istediğim tam da buydu. Paspas diyorum ama salonun orta yerinde duruyor vallahi en değerli halıdan daha değerli benim için. İlmek, ilmek dokuyamadım belki ama tek tek diktim:)) Büyük bir keyifle ve özellike ben yaptığım için gururla kullanıyorum:) 




Sevdiyseniz yakın çevrenize haber salın ve başlayın kullanılmayan penyeleri toplamaya. Sonra kesin, sonra da dikin, sonra da mutlulukla kullanın:) Çünkü ben öyle yaptım:)

Sevgiler

4 yorum:

  1. Eskiden dokunan yolluklar için evde böyle penye kesilirdi. Anlatımından onu anımsadım hemen. Ne parmak kalırdı ne el. En iyisi ben bu güzelliğe sadece bakayım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saadet uslu aslında biraz dokumadan anlasam onu da yapmak isterim. meşakkatli ama güzel şeyler bunlar:) bazıları yapar, bazıları bakarmış. siz bakan taraf olun:))
      sevgiler

      Sil
  2. Elinize sağlık,çok güzel olmuş.Ben delikli halı kaydirmaza düğüm atarak yapılanını görmüştüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ters pabuçlar benim de ilk denemem çuval kumaşa düğüm atarak yapmaktı ama başarılı olmayınca dikerek denedim ve oldu:))
      sevgiler

      Sil

♡ sevgiyle kalın ♡

nagehan kadıoğlu öge
asortik