29 Eylül 2018

Tavukgöğsü Tatlısı

İlk evlendiğimde hemen hemen hiç yemek yapma deneyimim yoktu. O zamanlar internetten yemek tarifleri araştırmak gibi bir lüksümüz de yoktu. İlk günler kendi bildiğimce bir şeyler yapıp elime yüzüme bulaştırdıktan sonra baktım olacak gibi değil gidip birkaç tane yemek tarifi kitabı satın aldım. Aşağı yukarı denediğim bütün yemeklerde ilk ya da ikinci seferde güzel sonuçlar elde ettim. Ancak yaşadığım birkaç hüsranı da hiç unutamadım. Bunlardan biri de tavukgöğsü tatlısı deneyimimdir. O tavuk etlerini hazırlamak için harcadığım emeğe mi, zamana mı yoksa konuklarıma mahcup olmama mı yanayım bilememiştim ve uzunca bir süre bu tatlıyı yapmaya kalkışmamıştım. Bayağı tecrübe kazanıp kendime güvenim attığında bir kez daha denemeye niyetlendim ama sonuç yine hüsran oldu. Geçen 15 yıl boyunca bir daha hiç tavukgöğsü tatlısını denemedim.
Nihayet tavuk göğsü tarifine Yemek.com adresinden ulaştım ve bu seferki sonuç mükemmel olduğu için sizlerle de paylaşmak istedim:
Malzemeler:
½ adet tavukgöğsü
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı pirinç unu
6 yemek kaşığı toz şeker
1 küçük parça damla sakızı
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Tavukgöğsü üzerini örtecek kadar suda iyice haşlanacak. Derileri ve kemikleri ayıklandıktan sonra tel kadayıfı inceliğinde didilecek ve kevgirde bol su ile yıkanacak. Kokusunun çıkması için duru suyun içinde uzun süre bekleyecek(en önemli püf noktası). Bekleme suyu birkaç kez değiştirilmelidir.
Sonra didilmiş tavukgöğsünün suyu iyice sıkılarak süzülecek. Tencereye soğuk süt ilave edilerek 10 dakika kaynatılacak.
Ayrı bir kâsede, mısır nişastası ile pirinç ununa kaynamakta olan sütten azar azar katılarak yedirilecek. Bu karışım sütle tavukgöğsünün tenceresine aktarılacak ve topaklanmaması için metal çırpıcı ile sürekli karıştırılacak.
Tencereye toz şeker ve damla sakızı da eklendikten sonra tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilecek. Macun kıvamına geldiğinde altı kapatılacak ve parlaklık vermesi için tereyağı eklenip sıcaklığıyla eriyene kadar karıştırılacak.
Tatlı servis kâselerine paylaştırılıp buzdolabında soğutulacak. Arzuya göre üzerine tarçın serperek veya yanına dondurma koyarak servis edilecek.    

Yemek.com Google Play link: 

5 yorum:

  1. nefis görünüyor.bakınca canım çekmedi desem yalan olur.

    YanıtlaSil
  2. Bahsettiğiniz gibi denedim ve güzel oldu tadı

    YanıtlaSil
  3. çok severimmm.ve senin gibi iki kere değil bir kere denemiş ama beceremiştim bi daha da yapmadım.halada çok istekli değilim.ama bu postu okuyunca canım çekmedi desem yalan olur:)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten güzel gözüküyor denedim ve güzel oldu

    YanıtlaSil

♡ sevgiyle kalın ♡

nagehan kadıoğlu öge
asortik