9 Mart 2010

Kabak Tatlısı


Annemin getirdiği kabağı tatlı haline dönüştürme hevesim, ellerimi parçalamakta olsa mutlulukla sonuçlandı, çünkü çok lezzetli olmuştu... Sizlere tavsiyem imkanınız varsa dilimlenmiş olarak satın almanız.



Kabak Tatlısı Malzemeleri
2 kg kabak
1 kg toz şeker
Ceviz
Kabak Tatlısı Hazırlanışı
Kabağı dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek 1-2 saat bekletin.
Şekerle bekleyen ve sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.
Dövülmüş cevizle süsleyip servis yapın.





Pin It

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız cevapsız kalmaz.
♡ sevgiyle kalın ♡


nagehan kadıoğlu öge
asortik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...