Tariften önce sevgili cihan'ın bahçesi'ni ansızın kaybettiğimiz için çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Her defasında yüzümde gülümseme ile yazılarını okuyup, fotoğraflarına baktığım, ilham aldığım, tanımadan sevdiğim arkadaşımdı.
bir yazısının sonunda şöyle demiş cihan,
... ve islerden bunalinca cay koseme,,,el islerime devam
benden sizlere kucucuk bir tavsiye...kendinize ait minik tek bir koltuk,,,sehpadan olusan
size keyif veren bir koseniz olsun...bir limon sandigini boyayin,,,size ait ozel makasinizi,,,iplerinizi,,,kurdelelerinizi,,,kumaslarinizi
icine yerlestirin...daha bir guzel bakicaksiniz hayata,,,eminim buna
mutluluk insan omrunu uzatirmis...bilmem uzatirmida?...
Bu durumda ömrü uzatmaz da, keyifli bir hayat sürmemizi sağlar sonucu çıkıyor. Öyle olsaydı uzun yıllar kanaviçelerin, kuşların, çantaların, sandıkların, boyaların ve o harika evinde yaşardın sevgili cihan:(
Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun.
Çok sevdiğin evlatlarına, torunlarına ve sevenlerine sabır diliyorum.
En az kendi bahçen kadar güzel bir bahçedesindir dilerim...
Nurlar içinde yat sevgili cihan...
--------
Vişneli Cheescake
İstanbul'dayken, çok sık yememekle beraber, olduğunda hiç affetmediğim chesscake yaptık kayınvalidemle beraber.
Her ikimizinde ilk denemesiydi.
Benim pratik olmayan hiçbirşeyi yapmama alışkanlığım vardır çoğu zaman. Cheescake de bunlardan biriydi ta ki yapana kadar. O kadar da uğraştırmıyormuş, hem de çok güzel oluyormuş.
Cheescake Malzemeleri:
Cheescake Malzemeleri:
- 500 gr labne peyniri
- 250 gr yoğurt ( 2,5 su bardağı )
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 1,5 kahve fincanı un
- Sosu için:
- 250 gr dondurulmuş vişne
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Cheescake Hazırlanışı:
- Vişneli cheescake hazırlamaya ilk olarak 250 gr donmuş vişne küçük bir tencereye koyarak üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su ilave ederek kıvam alarak kaynatalım ve ocaktan alarak soğuma bırakalım.
- Daha sonra petibör bisküvileri bir merdane yardımıyla ezerek toz haline getirelim.
- Ardından uygun bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek eritelim ve üzerine ufalanmış bisküvileri ilave ederek bisküviler hafifçe renk değiştirinceye kadar karıştırarak kavuralım. Ardından cheescake kalıbımızın kenarlarını yağlayarak tabanına da yağlı kağıdı yerleştirip kavurduğumuz bisküvileri bir kaşık yardımıyla bastırarak soğumaya bırakalım.
- Ardından bir tencereye toz şeker, süt, yoğurt ve yumurtaları ilave ederek bir çırpma teli yardımıyla karışımın içindeki şeker eriyinceye kadar çırpalım.
- Üzerine labne peynir ve un ekleyerek tekrar çırpmaya devam edelim. İyice çırpılan karışımı bir tel süzgeç yardımıyla süzerek kalıbın içinde soğuyan bisküvilerin üzerine gezdirerek dökelim.
- Fırınımızı 160 derecede önceden ısıtarak cheescake kalıbını fırına vererek 50 dakika pişirelim. Sonrasında keki fırından çıkartarak iyice soğumasını sağlayalım ve hazırlamış olduğumuz vişneli sosu kekin üzerine yayarak dilimleyip servise sunalım.
- Afiyet Olsun!
Tarifi şuradan alıp vişneliye uyarlamıştık...
İyi geceler, mutlu bir hafta sonu diliyorum hepinize:)
İyi geceler, mutlu bir hafta sonu diliyorum hepinize:)