21 Eylül 2011

Kalp Kalbe Karşı Derler


Yoğun ve yorgun bir dönemden sonra nihayet uğrayabildim bloguma.
Çok nadir zamanlarda kimler neler yapmış diye bir bakıp, bazılarınada yorumlar bırakarak ayrıldım sessizce.
Bir-iki gündür biraz rahatlar gibi oldum, umarım böyle devam eder, çünkü çok yoruldum. Bi de bu arada ev taşınma meselesi vardı, o işi de hallettik. Tam değil ama çoğu yerleşti sayılır.
Yeni hiçbirşey yok, epey bi zaman arşivden bulup yayınlarım artık yaptıklarımı:))
Ramazanda yapıp, bayramda da hediye ettiğim, keçeden ve herbirini farklı materyallerle süsleyerek hazırladığım kalplerimi yayınlayayım. Blog sıkıcı olmaktan çıksın:) Renk gelsin biraz...



Bana kalan kalp...








Güzel günler diliyorum herkese... Pin It

5 Eylül 2011

Tiramisu



Bayramda ziyaret ettiğimiz çok sevgili Çoban ailesinde tekrar yeme fırsatım oldu. Sevgili Yeşim'in yaptığı tiramisu harikaydı. Çok sevmem öyle kalem kağıt isteyip tarif almayı, hem de hiç uygun olmayan bir zamanda. Ama Yeşim yabancı değil:) İsteğimi kırmadı tarifi yazdım, bi de açıklama yaptı. Tamamdır artık yapılabilir, bayılarak yediğim tiramisunun tarifi vardı elimde. Süperrr!!! Hiç vakit kaybetmeden hemen ertesi gün, gerekli malzemeler alındı eşim ve ailesinin tatlıyla fazla araları olmamasına rağmen, herşeyi göze alarak (tüm tatlıyı ben yemek zorunda kalabilirdim:P) tatlıyı yapmaya başladım. Övünmek gibi olmasın ama sonuç mükemmeldi:)) O kadar güzel olmuştu ki hiç çekinmeden komşu teyzemize bile götürdüm koşa koşa. Ve hemen tarif istendi;)) Çok mutlu oldum...
Bir sonraki gün de halamız geldi, ikram ettik. Çok severmiş ve çok beğendiğini söyledi. Değmeyin keyfime:)
Tiramisu severler haydi işbaşına:)
Kolay gelsin...




Malzemeler:
Kakaolu pastaban
2 tatlı kaşığı kakao


Krema için:
4 su bardağı süt
1 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı labne peyniri
Yarım falım sakızı

Islatmak için: 
2 tatlı kaşığı neskafe
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 kupa dolusu sıcak su

Krema yapılışı:
Süt, yumurta, toz şeker ve unu karıştırarak pişirilir.
Küçük küçük kesilmiş sakız ilave edilir.
Daha sonra labne peyniri de ilave edilir karıştırma teliyle karıştırılarak 3-4 dakika daha pişirilir.

Hazırlanışı:
Kakaolu pastaban ikiye bölünür.
Alt kısmı nescafeli ıslatma karışımının yarısıyla tamamen ıslatılır.
Kremanın yarısını alt tabana kenarlarından dökülecek şekilde yaydırılır.
Pastabanın üst kısmı kapatılır.
Nescafeli suyla her tarafı ıslatılır.
Kremanın kalan kısmı üst pastabana itinayla dökülüp üstü düzeltilir.
Yarım saat buzdolabında bekletilir.
Ve üstüne kakao elekle gezdirilir.


Afiyetle yenilir ve yedirilir:))


Pin It
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...