Uzun zamandan beri yapmak istediğim tatlılar arasındaydı. Çok değişik tarifleri var kedi dili, hazır kekli olanı, hangisinin doğru olduğunu bilmiyordum, hala da bilmiyorum.
Bayramda ziyaret ettiğimiz çok sevgili Çoban ailesinde tekrar yeme fırsatım oldu. Sevgili Yeşim'in yaptığı tiramisu harikaydı. Çok sevmem öyle kalem kağıt isteyip tarif almayı, hem de hiç uygun olmayan bir zamanda. Ama Yeşim yabancı değil:) İsteğimi kırmadı tarifi yazdım, bi de açıklama yaptı. Tamamdır artık yapılabilir, bayılarak yediğim tiramisunun tarifi vardı elimde. Süperrr!!! Hiç vakit kaybetmeden hemen ertesi gün, gerekli malzemeler alındı eşim ve ailesinin tatlıyla fazla araları olmamasına rağmen, herşeyi göze alarak (tüm tatlıyı ben yemek zorunda kalabilirdim:P) tatlıyı yapmaya başladım. Övünmek gibi olmasın ama sonuç mükemmeldi:)) O kadar güzel olmuştu ki hiç çekinmeden komşu teyzemize bile götürdüm koşa koşa. Ve hemen tarif istendi;)) Çok mutlu oldum...
Tiramisu severler haydi işbaşına:)
Kolay gelsin...
Malzemeler:
Kakaolu pastaban2 tatlı kaşığı kakao
Krema için:
4 su bardağı süt
1 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı labne peyniri
Yarım falım sakızı
Islatmak için:
2 tatlı kaşığı neskafe
2 tatlı kaşığı neskafe
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 kupa dolusu sıcak su
Krema yapılışı:
Süt, yumurta, toz şeker ve unu karıştırarak pişirilir.
Küçük küçük kesilmiş sakız ilave edilir.
Daha sonra labne peyniri de ilave edilir karıştırma teliyle karıştırılarak 3-4 dakika daha pişirilir.
Hazırlanışı:
Kakaolu pastaban ikiye bölünür.
Kakaolu pastaban ikiye bölünür.
Alt kısmı nescafeli ıslatma karışımının yarısıyla tamamen ıslatılır.
Kremanın yarısını alt tabana kenarlarından dökülecek şekilde yaydırılır.
Pastabanın üst kısmı kapatılır.
Nescafeli suyla her tarafı ıslatılır.
Kremanın kalan kısmı üst pastabana itinayla dökülüp üstü düzeltilir.
Pastabanın üst kısmı kapatılır.
Nescafeli suyla her tarafı ıslatılır.
Kremanın kalan kısmı üst pastabana itinayla dökülüp üstü düzeltilir.
Yarım saat buzdolabında bekletilir.
Ve üstüne kakao elekle gezdirilir.
Ve üstüne kakao elekle gezdirilir.
Afiyetle yenilir ve yedirilir:))
sevmez miyim bayılırım, bir cesaret deneyim diyorum, ellerine sağlık.
YanıtlaSilNoblesse teşekkürler, deneyin bence hiç vakit kaybetmeden. Çok keyifli yapması, yeme kısmı ise şahane:)))
YanıtlaSilsevgiler
saat kaçta geleyim yemeğe .) mucx
YanıtlaSilYemek tariflerinin oldugu minik bir defterim var oraya yazdım bu tarifide, çok hoş görünüyor :) ellerine saglık :)
YanıtlaSilSTİL DİREKTÖRÜ, süpersin, istediğin zaman, 7/24:))
YanıtlaSilAslı harikasın, ama sadece yazma, yap bence. gerçekten çok keyifli, yapmasıda yemeside:)))
YanıtlaSilkolaygelsin
sevgiler
ayıp çok ayıp cık cık cık...:))
YanıtlaSilbirdy, biliyorum ayıp ettiğimi ama, sen bi gel datça'dan bursa'ya sana yapıp yedirmem çok kolay:))
YanıtlaSilayrıca senin gibi restoran işletmecisine yemek tarifi ayıp oldu di mi?? :))))
sevgiler
ama ben diyetteydim yaaa :((((
YanıtlaSilbi kereden bişey olmaz demiyeceğim:)
YanıtlaSilmesela kendinizi ödüllendirmeniz gereken bir dönemde:)
sevgiler
birden benı kendımden gecırdın asagıya ınıp malzemelerı almaya gıdıyorum :)ellerıne saglık
YanıtlaSilBlogumuzdakı cekılıse katılırsanız sevınırız:)
http://waysofgrace.blogspot.com/2011/09/gracein-sizleri-havalara-ucuracak.html
Grace teşekkürler, epey etkilenmişsiniz. vakit kaybemeyin yapın ve afiyetle yiyin:)))
YanıtlaSilsevgiler
bu yakınlarda kilo alırsam suçlusu sensin bilesin :) eline sağlık harika görünüyor ;)
YanıtlaSiltarchin, kilo deme n'olur, korkuyorum:))
YanıtlaSilhergün değil 15 günde bir yersen birşey olmaz sanırım:))
sevgiler