Uzun zamandır işlerimin yoğunluğu nedeniyle, elimde epey bir malzeme olmasına rağmen hiçbirşey yayınlamamış olmam tembellik olarak düşünülmesin lütfen:)) Ben aslında çok güzel şeyler yaptım, yapıyorum da aslında ama yayınlamak için fotoğraf çekmem lazım. Sıraya dizildiler fotoğraf çekmemi bekliyorlar:))
Araya daha fazla ayrılık girmesin diye uzun zaman önce eşimin yoğun isteği üzerine yaptığım şekerpare tarifini vereyim:))
Çok güzel olduğu halde birdaha yapmadım çünkü eşim istiyor, ben yapıyorum, o yemiyor, ben yiyorum böyle bir durum sözkonusu:))
Üç yılı geçmiştir tatlıyı yapıp, fotoğrafını çekmiş olmam. O zamanlar ne bir blogum, ne de blog açma niyetim vardı ama yaptığımız herşeyin fotoğrafını çekme alışkanlığımız vardı Allah'tan.
Bu güzel ve hafif tatlıyı yapıp sofralarınızı şenlendirin:))
Tatlı yiyip (ölçüyü kaçırmadan), tatlı tatlı konuşun:))
Şekerpare malzemeleri:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu
Şekerpare şerbetinin hazırlanışı:
2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın.
Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin.
Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Şekerpare hazırlanışı:
1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin.
Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın.
Bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin.
Sonra ısıyı 200˚C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin.
Üzerleri kızarınca fırından çıkarın.
Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
***Kepçe (kevgir kepçe) üstünün toptoplarını yapmak için iyi fikir, çok eğlenceliydi:))
Kaynak: http://www.portakalagaci.com
Bugünlerde nerde bir tatlı tarifi görsem alıyorum :) ayrıca şekerpareyide çok severim. ellerine saglık nefis görünüyo :)
YanıtlaSilBen şekerpare sevmem ama bu çok güzel görüyor. Canım çekti. Herhalde oruçluyum diye... :P
YanıtlaSilElinize sağlık bu arada.
Aslı, teşekkürler
YanıtlaSilElif Ayvaz, teşekkürler. allah kabul etsin...
sevgiler
yaşasın sonunda güncellemeleri alabiliyorum senden:)) evet şekerpare güzel olabilir ama o keçe çanta nedir öyle?!?! ben üç tane ilmek dürtmeye çabalarken senin yaptığın haksızlık. nefisss olmuş. ellerine sağlık:))
YanıtlaSilbirdy teşekkürler, yokluğundan faydalanarak bişeyler yapayım dedim:)))) daha iyisini sen yaparsın hiç şüphem yok.
YanıtlaSilsenin de tatilin çok uzun sürdü, bu da bize haksızlık. belki sırf tatil değil iş ama, olsun ben öyle işi 7/24 aralıksız yaparım:))))
sevgiler
hımmm çok lezzetli görünüyor ama ben bunu kalbura bastı diye biliyorum :)
YanıtlaSiltarchin, teşekkürler. evet ya çok haklısınız kalburabastı zaten, hemen düzelttim:)) sağolun
YanıtlaSilAyy dayanamıcam çok açımmm:D
YanıtlaSilElifinelizi allah kolaylık versin:)))
YanıtlaSilEllerinize saglık..Güzel paylaşımınız için teşekkürler..Sevgiler.Aida
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık arkadaşım eskitmeyi sormuşsun ahşabı zımparaladıktan sonra alt zemini istediğin renge boyuyorsun iyice kuruduktan sonra beyaz mumla heryerini mumlayıp istediğin başka bir renge boyuyorsun ben iki kat boyadım alt zemin rengi kapansın diye iyice kuruduktan sonra zımpara ile eskitmen istediğin bölümlerini zımparalıyorsun istediğin fotokopi resmi o numara zımpara yardımıyla yırtmadan zımparalayak inceltip dekupaj tutkalı yardımıyla yapıştıryorsun bu peçetede olabilir resmi yapıştırırken önce ortadan yapıştırırsan buruşma olmaz kuruyunca vernik ben kolay olsun diye sprey vernik kullanıyorum kolay gelsin sevgiler sormak istediğin olusa her zaman yardımcı olurum
YanıtlaSilÇAY SAATİ, rica ederim ne demek. paylaşmak güzeldir:))
YanıtlaSilGÖNÜL, teşekkürler.
evet eskitmeyi uzun uzun anlatmışsınız artık yapabilirim sanırım. en kısa zamanda birşeyleri eskitmem lazım:) çok sağol
sevgiler
işte bu tatlı benim için çok özel..aslında diğer bir adı boşnak tatlısıdır...hep yapayımyapayım diye düşünürken ve hatta biraz da kalori hesabı yaptığımdan hep ertelediğim bir tatlıydı...yalnız resim çıkmamış...enfestir..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilşehnaz, teşekkür ederim sağol. boşnak tatlısı dendiğini bilmiyordum:) fotoğrafın görünmemesi belki geçici bir sorundur, var aslında...
YanıtlaSilsevgiler
yaptım yedik,koncam bitti mi yoksa dedi:)hafta sonu bir daha yapacağımdır:))cuuk mersiii
YanıtlaSilSitare, afiyet bal şeker olsun, eline sağlık. çok mutlu oldum:))
YanıtlaSilsevgiler