Uzun süredir en sık yaptığım tatlı bu, favorim oldu:)
Tatlıyı sevgili Emel'in instagramdaki paylaşımında görmüştüm.
Hazırlanışı da, hazırlandıktan sonra tükenmesi de çok çabuk oldu:) Hepsinin bana kilo olarak döndüğünün de farkındayım tabiki, ama olsun, değer.
Verdiğim tarif orijinalinin aynısı. Ben hiç badem kullanmadım, onun yerine fıstık kullandım:)
Meyveleri her defasında değişik kullandım. Çilek, erik, kayısı, kiraz.
Hep yapmak ve yemek isteyeceksiniz, demedi demeyin:)
Karışık Mevsim Meyveli Yağsız Kek Malzemeleri
3 yumurta
5 yemek kaşığı pudra şekeri
6-7 yemek kaşığı un
1/2 paket krema
1 vanilya
1 kabartma tozu bir fiske tuz
4-5 adet çilek
4-5 adet kayısı
üzeri için file badem ve pudra şekeri
Karışık Mevsim Meyveli Yağsız Kek Yapılışı
Yumurta ve pudra şekerini iyice çırpın.
Diğer malzemeleri sıra ile ekleyin. -En son un olacak şekilde-
Pişirme kabınızı yağlayın.
Kek karışımını içine dökün ve üzerine gelişigüzel meyveleri yerleştirin. -Kayısıları ortadan ikiye kesip koyun.
-File bademi serpiştirin.
170 derecede 30-35 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra, pudra şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun,
sevgiler...
İsminde şahaneliği haketmiş bence de.. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim sevgili gökçe bağtır.
Silsevgiler...
evde fazlaca mandalina var bugünlerde, tüketilemedi bir türlü...
YanıtlaSilBen de onunla deneyeyim en iyisi, ellerinize sağlık
umarım denemişsinizdir. her meyveyle çok güzel oluyor. ben de bağımlılık yaptı:) teşekkür ederim sevgili oytunla hayat...
SilHiç adetim değildir ama dün gece yataktan kalktım nasıl içim eziliyor anlatamam, mutfağa indim - eşimle kararlıyız yalnız hafta sonu birer gevrek yiyoruz onun dışında evde kurabiye , börek , kek pişmiyor - " Ayyy " dedim ağzıma atacak bir şey yok evde :( Bak şimdi aklıma düşürdün durup dururken, yapmalı yemeli !
YanıtlaSilben de çok sık yapmamaya başladım börek, kek vs. yaptıkça yiyorum çünkü hiç ayarım yok:( bazen gece bile yediğim oluyor, iyice kaçırdım kantarın topuzunu, ne olacak bilmiyorum. bu kekin tarifini ilk gördüğümde neredeyse haftada bir yapıyordum. her gelene yaptım neredeyse. bu ara biraz ara verdim:)) büyük başarı değil mi sevgili nilgün:))
Silkucak dolusu sevgiler...
Görüntüsü bile insanı doyuruyor, belki de acıktırıyor. Bilemedim. :))
YanıtlaSilAma çok güzel olduğu kesin!
Eline-koluna sağlık. Afiyet olsun...
ersin'cim hem acıktırıyor, yedikten sonra da doyuruyor sanırım, ya da bana öyle geliyor ben de bilemedim. yemek için bahane çok:))
Silgerçekten çok güzel, çok lezzetli:)
teşekkür ederim...
denerim bunu melabaaaağ ciciş :)
YanıtlaSildenedin mi deep'çim?:)
SilOooo, harika görünüyor Nagehan'cığım, görür görmez yarın yapayım dedim, inşallah yapacağım, eline sağlık olsun, çok teşekkürler tarif için. :) Sevgiler
YanıtlaSilyanıtlamakta biraz geciktim, umarım yapıp yemişsindir müjde'cim:)
Silfotolar çok fenaaaa :)
YanıtlaSilay şubat postunu nisanda görenlere ceza!! tek ayak üzerindeyim şu an, köşedeyim örtmenim:))
YanıtlaSilellerine sağlık, bahar meyveleri bir bir sıraya girdi, en kısa zamanda yeniden yapmalı bunu:) pofidik olmuş nagiş:) ay bayıldım.
ben de haziran ayında yoruma cevap verebildiğim için tek ayak üstünde durmaya başladım bile:)) evet tekrar yapmanın tam zamanı, en sevdiğim meyvelerle hem de:) teşekkür ederim emelim:)
SilFotolar güzel, kek güzel de sen nerdesin Nagehan:)) Boş bırakma buraları:)
YanıtlaSilişte geldim burdayım semi'cim:) tembel blogger oldum çok fena:(
Sil