26 Ocak 2012

Patchwork-Kırkyama Denemem:)

Bu günlerde çok hamaratım, hergün birşey yayınlıyorum benim bile gözümden kaçmadı bu durum:)) Bazen haftalar geçer birşey yapıp yayınlayamam, sonra üzülürüm. Madem açtın blogu gereğini yap diye çıkışırım kendime. Blogumu ödev gibi görüyorum ama sanırım biraz tembel bir öğrenciyim:)) Aslında yayınlanacak malzeme çok, bazılarının henüz fotoğrafları yok, bir kısmının ufak tefek eksikleri var. Şu fotoğraf çekme işine çok canım sıkılıyor. Gündüz evde olmadığım için akşamları çekmeye çalışıyorum, ışık yetersiz kalıyor. İstediğim sonucu alamıyorum v.s. Öylede çok içime sinmiyor. Yine başladım mızmızlanmaya, hemen konuya gireyim en iyisi:))

Bu patchwork-kırkyama çalışmasını da yıllar önce internetten buldum, (orjinalini en son foto) çok hoşuma gitti, kalıbını çıkardım, kestim, birleştirdim minicik parçaları, boncuklar, düğmeler, sutaşları diktim üstüne iğneledim bir kumaşın ucuna öyle duruyordu. 


Nerden bakarsanız 3 yıl durmuştur böyle:)) 






Geçengün karar verdim yarım işleri tamamlamaya, önce bunu aldım elime, yıllardır düşündüğümü yine düşündüm ne yapacaktım bundan?? Aslında yıllardır durmasının nedeni buydu, ne olacaktı bu? Neyse bu sefer çabuk karar verdim. Artık ne olacaksa olacaktı. En azından yarım iş olarak kalmayacağı belliydi. 



İğneli bulunduğu kumaştan kare bir parça kestim. Üstüne diktim. Kenarınada ince pamuklu bir dantel diktim. Birde asacak yeri yaptım. Kullanacak birşey olmazsa bari mutfakta asarım ortama renk katar dedim:) İşte böyle birşey çıktı ortaya. Arkasına da güzel desinli pamuklu kapitone bir kumaş diktim yumuşacık olmasın diye, arkası sanki önünden daha güzel oldu, ama fotoğrafını çekmemişim.

Ben çok sevdim:))




Baktıkça birsürü şey hatırlıyorum, kırmızı pötükareli kumaş canım arkadaşım Şenay'ın verdiği gömleğin kumaşı, sarı desenli kumaştan ablamın elbisesi vardı, lacivert desenli de ablamın elbisesinin parçası yanılmıyorsam, pembe, yeşil ve kırmızı kumaşları annem verdi, kot kumaş benim pantolonumdu. Ne pantolonmuş!!:) Neler yaptım ondan da, hatta ilk mutfak eldiveni yapmıştım:)) Burada yayınladığım ilk işim:)) bi bakın... 

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈


bu da orjinali...




(ben google'da buldum, araştırtırdım, bir blogcu yayınlamış, ama kendisi yapmamış, o da hangi siteden aldığını bilmiyor. yapanı bilsem, seve seve adını, sanını, blogunu yayınlardım.)

28 yorum:

  1. çok güzel olmuş ellerine sağlık orjinalinden farksız sevgiler

    YanıtlaSil
  2. :))kumaşlar ve adresler:)bendede çok adres var.sen değerlendirirsin diyen getiriyor .öylede oluyor ama ah bide çalışma odası falan olsa:(
    çaydanlık çok güzel.üniversitede deli çaydanlık ödevimiz vardı bakınca nedense aklıma o geldi:)çok beğendim.mutfağa sıcak bir hava getirmiştir eminim..

    YanıtlaSil
  3. Açık söylemem gerekirse bekledigine degmiş. Gerçekten hem bir degerlendirme çalışması, hemde çok güzel olmuş. Ellerine saglık..

    YanıtlaSil
  4. çok şık olmuş çok beğendim,emeğine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. arkadaşım denem olmasına rağmen çok başarılı..çok oyalatıcı bir iş olduğu için ben hiç girmiyorum ama sonucada imrenerek bakıyorum..ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  6. Canım bir gün ben de pactworke sararsam emergency de bulunsun diye kaydettim bende arşivime :))çünkü gerçekten çok tatlılar. Seninki özellikle kotla daha şirin olmuş. Yaparsam ben de 2 sinin karışımını yapardım diye düşündüm:)) Yanlız orijinalindeki o makasa bittim:) minicik bir ayrıntı ama nasılda hoşmuş.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık bende hep yapmak istemişimdir ama zor gibi geliyor o yüzden hiç bulaşmıyorum:)

    YanıtlaSil
  8. WOOW harika olmus!! Bayildim gercekten,ellerine saglik.Acikcasi orjinalinden daha cok begendim! Ellerine saglik,iyiki bitirmissin,gercekten yazik olurmus ;)

    YanıtlaSil
  9. Her gün yazı yayınlayanlara imreniyorum. Benim hiç yapamadığım bir şey:)
    Çok güzel olmuş yaptığın Nagehan. Orjinalini aratmıyor. Kullanım alanı olarak da iyi düşünmüşsün.

    YanıtlaSil
  10. GÖNÜL teşekkürler...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. alanay hiç sorma, elimdeki malzemelerin birçoğunu sen değerlendirirsin diyerek bırakmaları sayesinde oldu;) çalışma odam uçuyor resmen;)
    benim çaydanlıkta biraz deli oldu salkım saçak, deli çaydanlık ödevini oradan hatırlamış olabilirsin:)
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  12. Aslı teşekkürler evet değdi sanırım:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. canım ellerine sağlık çok sevimli olmuş, çalışmalarını keyifle takip ediyorum...sevgiler

    YanıtlaSil
  14. anne eli gibi, çok teşekkür ederim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Şehnazcım aslında kırkyama epey zahmetli, benimki biraz uyduruk oldu;)) ama olsun önemli olan ben yaptım diyebilmek:)
    sevgiler canım benim

    YanıtlaSil
  16. fiamma kendimden birşeyler katmak istedim, yoksa kırkyamada kimsenin kot kullandığını sanmıyorum:)evet minicik makas çok şirin, keşke bende de olsaydı da kullansaydım:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. sezobigo bu kadarını sen de yapabilirsin, keyifli oluyor:) teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Vintage Duygular teşekkür ederim, çok sağol.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Semi teşekkür ederim, hiç yapmadığım birşeydi bu aralar bir ilki başarmaya çalışıyorum. ayda 1-2 yayınım olurdu benim, çok tembelim bu konuda:) umarım devam eder.
    teşekkür ederim, parça pinçik çalışmamı sevdim, hele böyle güzel yorumlar alınca şımardım bile:))
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  20. sevde çok teşekkür ederim. sağolasın. her zaman beklerim, ben burdayım:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Çok hoş bir pactcwork çalışması olmuş. Kırmızı zemin üzerinde de pek şirin duruyor çaydanlık. Mutfağına neşegetirdiğine eminim:) Ellerine sağlık.
    Hergün yayın yapanlara imreniyorum. Bir tembel de benim:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. MARİFETLİ PERİ tşeekkürler. bakalım ne kadar devam eder hergün yayın:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. çok güzel bir blogunuz var bayıldım. çaydanlık çok tatlı denemeye değer ama zor görünüyor

    YanıtlaSil
  24. mahmur prenses çok teşekkür ederim. mutlu ettin beni:) çaydanlık hiç zor değil, dileyen olursa kalıbını göenderebilirim. hiç zor değil, küçücük parçalar ve serbest çalışma örneğidir:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  25. bayildim ,cok keyifli bir calisma.......
    her ikiside ayri guzel
    yapanlarin ellerine saglik
    sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Cihan teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Bir dönem nasılda güzel şeyler yaratmıştım, sonra iğne, iplik , yok teğelle, yok karton kes, yorganlamasını yap derken sıkılıverdim.Ama sizinkini görünce gene aklıma düştü, ben gene patchworkmü yapsam ne?

    YanıtlaSil
  28. Ihlamurcum teşekkür ederim. yok benimkinde öyle karton, teğel, yorganlama falan yok:) direk üstüne uyguluyorsun kumaşın oluyor bitiyor. o kadar sıkıntılı işlere gelemem ben:)
    siz bu yöntemle yapın çok keyifli:)
    sevgiler

    YanıtlaSil

♡ sevgiyle kalın ♡

nagehan kadıoğlu öge
asortik