Arkadaşlarımızla toplandığımız bir gün yine sevgili arkadaşım Hasibe'nin yapıp getirdiği rengarenk salatadan yaptım. Salatanın görüntüsü beni benden alıyor:) Şu güzelliğe bakar mısınız lütfen, rengarenk, cıvıl cıvıl... Yapımı da bir o kadar kolay. Daha değişik şekilde sunum yapılabilir, ben de nasıl gördüysem aynını yaptım, aklımda birkaç fikir vardı fakat malzemem düşündüğümden fazla oldu, ben de kek kalıbını kullandım:) Sizler yaratıcılığınızı kullanıp, kimbilir neler yaparsınız:))
Salata yapımıyla ilgili benim yaptığım hataları yapmamanız için şunları söyleyebilirim. Tabi bu tadında herhangi bir değişikliğe sebep olmuyor, görsel açıdan sadece. Benim gibi bir kek kalıbı kullanacaksanız, ilk koyacağınız malzeme diğerlerinden biraz az olabilir, çünkü kek kalıbı yukarı doğru genişliyor, haliyle malzemeler eşit olunca en üstteki sıra için malzeme az kalıyor. Benim dördüncü sıram hiç görünmüyor mesela:)) Birde tariftede belirtilmiş, kenarlara iyici bastırın diyor, ben fazla bastırmadığım için (canının acımasından korktum sanırım) kenarları düz çizgi gibi olmadı.
Herkese güzel bir hafta diliyorum...
Renkli Patates Salatası Malzemeleri
• 10 adet orta boy patates
• 2 adet büyük havuç rendelenmiş
• 1 kase kıyılmış kırmızı lahana veya pancar turşusu
• 6 adet taze soğan
• Dereotu ve maydanoz kıyılmış
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• ½ su bardağı süt
• Bir limonun suyu
• Pul biber, kimyon, tuz, karabiber
• Rendelenmiş havuçları bir kaşık yağda 3-4 dakika kavurun, birinci tabağa alın
• Rendelenmiş kırmızı lahanaları da 3-4 dakika kavurun ya da çiğ olarak kullanın ve ikinci tabağa alın.
• Taze soğan küçük küçük doğrayın, kıyılmış dereotu ve maydanozla üçüncü tabağa alın.
• Patatesleri dörde bölün ve her tabağa eşit miktarda dağıtın.
• Dördüncü tabağa sadece pul biber ve kimyon ekleyin.
• Hangi şekilli kalıbı kullanacaksanız, streç film ile kaplayın ki tabağı ters çevirdiğinizde kolayca çıksın.
• Nasıl renk sıralamasını istiyorsanız üstte olacak renge önce başlayarak bastıra bastıra 4 tabağı servis tabağına döşeyin. Kenarları iyice bastırın, çünkü ters çevirdiğinizde çizgiler net olsun.
• Üzerini isterseniz turşularla isterseniz sarımsaklı yoğurt ile süsleyebilirsiniz, dilerseniz sarımsaklı yoğurt üzerine haşlanıp soğuyunca rendelenmiş bir adet yumurta da kullanabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun...
Püf noktaları için teşekkürler ! Bu salatanın sunumuna bayılıyorum ben de ama patates soğuyunca lezzetini kaybediyor gibime geliyor. Bir çare bulmalı ama nasıl ? Bu arada fotoğraflar da pek güzel,picnic mi ?
YanıtlaSilcolette rica ederim, ben bittikten sonra anladım hatamı:)) uyarayım istedim yapacakları.
YanıtlaSilsoğuyunca lezzetini yitirdiği için tüketilebilecek kadar yapılması taraftarıyım, tek çare bu sanırım. mesela ben bir daha bu kadar fazla yapmam:) aslında niyetim azıcık yapmaktı ama ilk denemede kestiremedim:))
fotoğrafları photoshopta çerçeveler vererek yaptım:)
sevgiler
Fotoğrafları çok beğendim. Daha önce üç renklisini bir yerde yemiştim. Lezzetli oluyor. Görsellikte zaten çok hoş:)
YanıtlaSilEllerine sağlık Nagehan:)
delisin püfünü yerim mor mor hahah süper deniycem bunu kuzu mucx
YanıtlaSilsekli cok ilginc olmus eminim tadi da guzeldir :)
YanıtlaSilhttp://stylishtimes.blogspot.com/
edacım ( Stil Direktörü ) dene ama, sadece kendin için yapacaksan azıcık yap emi:))
YanıtlaSilbende öpüyorum canım
sevgiler
Ayshe Rose, evet her katında farklı tatlar:))
YanıtlaSilsevgiler
semi teşekkürler. ben de çekerken çok keyif aldım, birsürü çektim::))
YanıtlaSilpardon semicim ben yine karıştırarak yorumlara cevap yazdım. yapıyorum bunu ara ara, affet lütfen:))
sevgiler canım
benimde çok sık yaptığım,hatta geçenlerde blogger arkadaşlarıma yaptığım bir salatadır,çok severim,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,iyi haftalar..
YanıtlaSilanne eli gibi, sizin de elinize sağlık, umarım yayınlamışsınızdır, bi bakıcam nasıl yapmışsınız:)) teşekkürler, sizede iyi haftalar
YanıtlaSilsevgiler
Cok degisik birsey olmus bu harika ellerine saglik canim
YanıtlaSilselam,
YanıtlaSilNasıl görsellik böyle...Çok lezzetli olduğuna eminim...Sevgiler
Yemekheyecani (Emel) teşekkürler...
YanıtlaSilsevgiler
z'Sunman, merhaba, hoşgeldiniz.
YanıtlaSilteşekkür ederim, evet gayet lezzetli:))
sevgiler
Sevgili fiamma, sorunun yanıtını isteğin üzerine buradan yazıyorum:))
YanıtlaSilkırmızı lahana veya pancar ikisi aynı anda kullanılmıyor. pancar turşulusunu ben denemedim, ama çok sevdiğim için onuda yapsam keyifle tüketirdim herhalde:))
sevgiler
ellerine sağlık.
YanıtlaSilçooook hooooş
bir güzellik.
:)))))
bir kase lezzet, teşekkür ederim:))
YanıtlaSilsevgiler
Sevgili Nagehan! Patates salatası olsada yesem diyebileceğim tek salata türü. Çok seviyorum. Bende olsa kesin hepsini bitirmiştim. Tarif için sağol. İlk fırsatta denemeyi planlıyorum ve hepsini yemeyi tabii :)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTasarıbell, teşekkürler.
YanıtlaSilsana şimdiden kolaygelsin diyorum, afiyet şeker olsun:)) yap, ye, yedir:))
sevgiler
of of ne güzel bir görüntü bu salata hem göze hem mideye afiyet olsun
YanıtlaSilGÖNÜL teşekkürler:) aynen öyle
YanıtlaSilsevgiler
muhteşem görünüyor
YanıtlaSilbir kum tanesi teşekkür ederim:)
YanıtlaSilsevgiler