Girit Kabağı. |
- bak ne güzel kabaklar aldım, bunlardan yemek yapacağım.
- ben yemem biliyorsun, içinde et olmayınca doymuyorum.
hemen fikrimi değiştirdim. zeytinyağlı yapmaktan vazgeçtim:) olur muydu bilemiyorum ama, neden olmasın? :)
- ama neden? hani biber dolması yapıyoruz kıymalı, bunun da içi aynı öyle olacak.
- tamam bakarız...
Mecburen çark ettim ve dediğim gibi etli yapmaya karar verdim. Gayet güzel oldu. Bir sonrakine kesinlikle zeytinyağlısını yapacağım. Sıcak havalarda, sıcak yemek hiç çekilmiyor:))
Biraz daha oyarak inceltmiştim. Saplarını atmayın üstüne kapak olacak. |
Geçen günlerde bir kase lezzet yayınlamıştı, der ki:
kabakların üstünü çatalla çizin. (iyi fikir, daha güzel görünebilirdi)
İçine konacak malzemeyi pişirseydim daha iyi olacaktı. girit kabağı çabuk pişermiş, gerçekten kabak pişmişti çoktan, içindekiler için bekledim biraz da. Siz bunları dikkate alarak yapın.
Ama benimkide fena değildi:))
Kabakların içini tepeleme doldurmayın. |
Girit Kabağı Dolma Malzemeleri
• kıyma (bir avuç)
• pirinç (her dolma için bir yemek kaşığından biraz fazla)
• soğan (1 adet orta boy)
• baharatlar, (nane, karabiber, pulbiber)
• salça (1/5 yemek kaşığı)
• 1/2 çay bardağı sıvıyağ
• tuz
Girit Kabağı Dolma Yapılışı
Girit kabaklarının sapının biraz altından kesiyoruz. (fotoğraftaki gibi)
Girit kabaklarının içini oyup, tuzlayın.
Soğanları ince ince doğrayıp, diğer malzemelerle karıştırın ve kabakların içine doldurun ve biraz sıvıyağ gezdirin.
Kapak olarak üstten kestiğiniz kabak saplarını kullanabilirsiniz. (güzel görünüyor)
Salçayı bir kapta iki su bardağı suyla karıştırıp tenceredeki kabakların yarısına gelecek şekilde dökün.
Sıvıyağın kalanını salçalı suya ilave edebilirsiniz.
Yüksek ateşte bir taşım kaynadıktan sonra, kısık ateşte pirinçlerin yumuşadığını ve diğer malzemelerin piştiğinden emin olduğunuzda ateşten alıp servis yapabilirsiniz.
Yoğurt ve dolma güzel bir ikili oluşturuyor, bilginize...
Girit Kabağı Dolması |
Afiyet olsun...
oh miiis olmuş canım.ellerine sağlık çok güzel görünüyor....çook öpüyorum ....
YanıtlaSilsmilena'cım unuttun bizi sanmıştım ama yorumu görünce hemen sayfana baktım da çoktan yazı girmisin bile. hemen geliyorum sayfana:))
Silteşekkür ederim:)
ben de öptüm:)
bende yapmıştım geçen hafta çok severim :) ellerine sağlık..
YanıtlaSiluçamayan cadı, eline sağlık bakacaktım fakat bloguna giremiyorum. hata veriyor. geçen günde aynı hata benim blogumda olmuştu:(
Silteşekkür ederim
sevgiler
Ellerine sağlık çok güzel bir görüntüsü var eminim tadıda güzeldir.Sevgiler..
YanıtlaSilmehtap'çım ilk kez yaptım. gayet güzeldi, keyifle yedim:))
Silteşekkürler
sevgiler
Ben de bu cici kabaklardan görüp görüp nasıl yapılıyor diye merak ediyordum..Hemen alıp deniycem artık:)Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilKırmızı Evin Cadısı çok şirinler değil mi?? lezzetli de...
Silteşekkürler:))
sevgiler
İlk kez Denizli'de görmüştüm bu kabakları, çok şirinler ama değil mi:)Ellerine sağlık çok nefis görünüyorlar, ben de zeytinyağlısını tercih ederim:)
YanıtlaSilAfiyet olsun:)
kitana'cım ben de zeytinyağlıyı tercih ederdim de, işteeee...
Silsağol canım
sevgiler
Fotoğrafta ilk bakışta kıymalar kuşbaşı, pirinçler de badem büyüklüğünde gibi göründü:)Okuyunca anladım.
YanıtlaSilCanım istedi. İlk fırsatta yapacağım. Ellerine sağlık Asortik' cim.
Sevgiler...
Asuman'cım yakın plan yanıltmış seni:)) özendirdim mi?? hemen yap bence de:)) teşekkürler
Silsevgiler
Bence kıymalı da çok güzel olmuştur, ellerine sağlık canım:)çok da güzel görünüyorlar, mini mini:)) sevgiler...
YanıtlaSilderya'cım zaten bu mini mini hallerine bayılmıştım ben de:)) sayende oldu bu:))
Silteşekkürler
sevgiler
wavvv çok nefis görünüyor. İlk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilGülsüm'cüm hemen dene, ben denedim herkese tavsiye ederim:))
Silsevgiler
Hiç yemedim ama nefis gözüktüğü doğru :)
YanıtlaSilmadambfashion.blogspot.com
Bloguma beklerim bende
MadamB Fashion hem nefis görünüyor, hem lezzetli de. denersen pişman olmazsın:))
Silgelirim elbette...
sevgiler
Çok güzel görünüyor, iştah açıcı, şu ara mutfak tembelliği yaşıyorum ama bu kabaktan görür görmez bende yapacağım :)
YanıtlaSilDerya'cım çok sıcaklar tüm enerjiyi alıp götürdü, ben heryerde tembellik yaşıyorum:) olur bazen:) ama bu durum kuzuyu etkilemesin:)) yap ye, yedir:))
Silsevgiler
Oldukça başarılı duruyor ellerinize sağlık.. minikyengec.com beklerim :)
YanıtlaSilMinik Yengeç teşekkür ederim:))
Silgelirim elbette
sevgiler
Oooo birileri döktürmüş bakıyorum da :) Ellerine sağlık çok iştah açıcı gözüküyorlar o kabaklar... Bu arada biz buluşacak mıyız bir daha??? organize etsene yine bizi :)
YanıtlaSilDeniz'cim yemek yapmaktan organizasyon işlerine bakamıyorum görüyorsun:))) sağol canım benim. buluşuruz tabiki, iyi olur:)
Silöptüm seni
Ben de kıymalı yaparım bu dolmayı yanlız içine taze nane dereoto maydanozda koyarım, pazarlarda da var ilk gördüğümde beyaz patlıcanların yanındaydı 'ahh bu zavallıların genleri ile kim oynadı, bu hangi zavallının genetiği değiştirilmişi'' deyince manav kovalıyordu mişteri kaçırıyorum diye neredeyse:)
YanıtlaSilfiamma'cım kabakların geleceğiyle oynuyormuşsun neredeyse:))
Silöyle içine he türlü yeşilliği hele hele maydanoz koyarsam sevgili eşim asla yemez:))
onun için bizimki böyle sade:)
sevgiyle kal
Ben de görüyorum markette ama denemedim hiç.
YanıtlaSilEtli neden olmasın, ne yapacağız bu erkeklerin et merakına:))
Yazın ben de zeytinyağlı severim. Hatta bana kalsa zeytinyağlı, yanında salata yeter.
Bende çocuklar var, mecburen makarna-pilav gibi bir şey pişiyor mutlaka. Arada gene köfte-möfte devam:)
Ellerine sağlık, denerim ben de:)
semi'cim belki ben de görüyordum da hiç ilgilenmemiştim, bloglarda görene kadar:)
Silbu et merakı erkeklerin genel merakı canım. işyerindeki arkadaşlarımı görünce anladım sorunun biz de olmadığını, çözümü pek mümkün görünmüyor:))
şirin bulup çocuklar da yer belki:))
sağol canım benim:)
Nefis görünüyor,girit kabağını hiç denemedim.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilNuraycatasarimlar denersen pişman olmazsın:))
Silteşekkür ederim
sevgiler
Bir çok blogta gördüm henüz yemek kısmet olmadı,
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
siyahkuğu evet son zamanlarda sık sık karşımıza çıkıyor değil mi??
Silteşekkürler
sevgiler
O tip topak kabak buradada çok satılıyor.İyi ki etli yapmışsın,zeytiyağlı çintmesi güzel oluyor.
YanıtlaSilNilgün'cüm, bu yoruma ben soruyla yanıt veririm. "zeytinyağlı çintme" nedir? nasıl yapılır? :)
Silbilgi verirsen onu da yaparım:)) bu konunun peşini bırakmam:))
sevgiler
bu dolmalardan ben de gördüm de cesaret edememiştim, asortiğim memnun kaldıysa sorun yok demektir alınacak, ellerine sağlık:))))
YanıtlaSilNoblesse memnun kaldım, sorun yok:)
Silhemen yap, ye ve yedir:)) şimdiden afiyet şeker olsun:)
teşekkürler canım benim:)
sevgiler
Bu kabakları ben de ilk defa görüyorum..Eline sağlık canım,nefis görünüyor:)kabak dolmasına kıymalı daha yakışıyor sanırım.Afiyet olsun:)Sevgiler..
YanıtlaSilNoyumberry'cim birtek ben farketmiyorum veya görmüyorum zannediyordum ama tek değilmişim onu anladım. birçok kişi bilmiyor, görmemiş, duymamış veya ilgilenmemiş:))
Silgerçekten nefisti:) teşekkür ederim.
sevgiler
Çok güzel ellerine sağlık canım
YanıtlaSilFeride'cim teşekkür ederim:)
Silsevgiler
Dün markette görüp mesut bu ne diye eşime sormuştum şaşkın şaşkın, gerçi adı yazıyordu ama ben ilk defa gördüğüm için öyle dedim :)
YanıtlaSilİnceledim ama almaya cesaret edemedim, senin bu yazından sonra denerim artık, eline sağlık :)
Ponti'cim şimdi gönül rahatlığıyla alabilirsin artık:)) güzel oluyor, dene bence:))
Silteşekkürler canım
sevgiler
ben ilk defa gördüm bunu bir daha görürsen alayım.
YanıtlaSilgörüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
Follow_me, bu zamana kadar göremeyen ben değilmişim, yaşasınnn:)
Silal ve dene güzel oluyor:)
sevgiler
yine döktürmüşsün ıyıkı etli yapmışsın zeytinyağlı biraz yavan oluyorellerine sağlık
YanıtlaSilismini yazsaydın iyi olurdu:)
Silteşekkür ederim:)
CANIM ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilYEMEDE YANINDA YAT OLMUŞ....:)))
ayşem teşekkürler:))
Silsevgiler
Bu kabakları bulup denemeliyim harika gözüküyorlar canım, etlisini tercih ederim kabakta, eline saglık...
YanıtlaSilfunda merhaba, herhangi bir markette bile bulabilirsin benim gibi:) tamam sen de benim tariften yap afiyetle ye, yedir:)) teşekkürler
Silsevgiler
görüntüsünü çok estetik bulduğumdan hep yaparım ama itiraf edeyim adının girit kabağı olduğundan haberim yoktu :)
YanıtlaSillupinin annesi gerçekten öyle, görüntüsü yeter. ama lezzetli de:)) adınıda öğrendin tamam oldu:)
Silsevgiler
canım blogunla bu gün tanıştım ve izlemeye aldım seni buralarda yeniyim henüz.dolma muhteşem görünüyor doğrusunu istersen ne girit kabağını duymuştum nede görmüştüm.sayende bir şey daha öğrenmiş oldum.sende benim ziyaretime gelirsen memnun olurum.hayırlı günler
YanıtlaSilSeyyah Gül hoşgeldin. sevindim faydalı olduğuma:) teşekkürler,
Silelbette gelirim.
sevgiler
pazarda hep görüyodum bu tip kabakları.hiç alıp yapmak nasip olmadı ama ilk işim bunu denemek olucak eline saglık canım
YanıtlaSilyemek tarifleri (sariyumurta) hoşgeldin. dene, bence pişman olmazsın:)) teşekkürler
Silsevgiler
Neden olmasın.Güzel olduğunuda yazmışsın.Görüntüsüde süper.Eline emeğine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler:)
♥GÖNÜL ÇELEN♥ tereddüt ettim ama, sonuç iyiydi. teşekkür ederim.
Silsevgiler
Nasıl da beceriklisin sen öyle Nagehancım.Ama,3 tane dolmayla nasıl doydunuz:)Sadece ben 4 tane yerim,eşim de bir o kadar yese bu tarifteki malzemeleri 3'le çarpmamız gerek.Bu cümleden sonra bizi yemeğe çağırmayacağını biliyorum artık :)Ellerine sağlık ,öpüyorum.
YanıtlaSilhümeyra'cım sizi çağırırsam bütçe sarsılır:)) şaka tabiki. istersen porsiyonda 10 adet isteyin, canınız sağolsun, yeter ki gelin siz:))
Sililk kez yapacaktım cesaret edemedim fazlasına. ama eşim de, ben de birer tane yedik yetti zaten. yanında salata v.s. bir sonraki güne kaldı onu da ben yedim tabiki:))
teşekkürler canım benim, ben de öpüyorum
Ortaya güzel bir şey çıkarmışsınız..ne güzel bir yemek..
YanıtlaSilMAVİ TUTKU hoşgeldin.
Silteşekkür ederim:) evet yemek güzeldi, öneririm:)
sevgiler
Harika görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilDilek Afiyon Avci teşekkür ederim, sağolasın:)
Silsevgiler
çok severim . eline sağlık .
YanıtlaSilNilgün'cüm sevilmeyecek gibi değilmiş:) teşekkür ederim:)
Silsevgiler
nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilGÖNÜL teşekkür ederim, tadı da güzeldi:))
Silsevgiler
Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSana link verdim haberin olsun.
Teşekkür ederim.
Kopyacı anne Çiğdem
Oglak Kizları, sevgili çiğdem, güzel kopya çekmişsin:))
YanıtlaSilsenin de eline sağlık canım, teşekkürler.
sevgilerimle
Valla canım çekti:)))yemek yapma tembeliyim zaten, böyle resimler görünce olsa da yesem diyorum, ama yapmaya müthiş üşeniyorum..nedir bendeki bu yemek yapma tembelliği anlamadım gitti:((eline sağlık ve afiyet olsun:)
YanıtlaSilbücürükveben, ama yapılışı çok basit desem, hem de lezzetli desem yineda mi üşenirsin:))
Silteşekkür ederim
sevgilerimle
Kabak dolmasını zaten severım de bu bodur kabaklarda yemesı ayrı lezzetlı oluyor.Harıka gorunuyor,ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilsevtap hoşgeldin:)
YanıtlaSilben de ilk kez yaptım, sevdim:))
teşekkür ederim.
sevgiler
Yemek mi sanat eseri mi belli değil :)) Annem çok sever kabak dolmasını bana olsa da hoş olmasa da :)
YanıtlaSilBolat teşekkür ederim:))) anneler sever, kızları da sever de, beylerin birçoğu sebze sevmez onu anladım:)) sebze güzeldir, sebze sağlıklıdır:))
Silfarklı bir tarif ama kesinlikle denemeli:)
YanıtlaSilSaadet hoşgeldin. kesinlikle önerebilirim:)
Silsevgiler
ya ben de denemek istiyorum bu girit kabağı dolmasını.senin tarifin de denemeye gayet uygun görünüyo.tadı bildiğimiz kabak gibi midir acaba?
YanıtlaSilellerine sağlık :)
merve, iç harcını biraz pişirip, sonra kabakları doldurup yaparsan daha iyi olur. kabak çabuk pişiyor çünkü. onun dışında fazla bir tat farkı yok, görüntüsü yeter:)))
Silkolaygelsin sana, şimdiden afiyet olsun
sevgiler