Değişik bir tarif olsun istedim. İnternetten araştırırken http://www.hamaratabla.com/ sitesinden buldum aradığımı. Karnabahar dışındaki malzemeler de vardı, sorun yoktu. Eşime de gösterdim ve de sordum yer misin, karnabahar yapacağım diye. Pek hoşuna gitmese de "bakarız" yanıtını verdi. Üzüldüm, ya yemezse diye. Ama olsun ben yerdim çok güzel görünüyordu çünkü:)) Hem de faydalı.
Ve ertesi akşam... Bayıldı desem yeridir. İkinci kez servis yaptım. Çok mutlu oldum, çokkk:))
Gerçekten harika bir lezzet. Cem bile dayanamadı:))
Gerçekten harika bir lezzet. Cem bile dayanamadı:))
Ben iki kişilik yaptığım için daha az malzeme kullandım. Karabiber yerine de pul biber kullandık, yoğurtla yedik.Herkese önerebileceğim muhteşem bir lezzet.
Körili, Ispanaklı Karnabahar Yapılışı
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet soğan
• 2 çay kaşığı köri
• 1 adet karnabahar
• 3 adet domates
• 150 gr. ıspanak
• 2.5 su bardağı su
• Karabiber
• Tuz
• 1 adet soğan
• 2 çay kaşığı köri
• 1 adet karnabahar
• 3 adet domates
• 150 gr. ıspanak
• 2.5 su bardağı su
• Karabiber
• Tuz
Körili, Ispanaklı Karnabahar Yapılışı
• Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayarak zeytinyağında 5 dk. kavurun ve köri ekleyip karıştırın.
• Karnabaharı iri parçalara ayırın ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
• Tencereye ekleyip üzerine su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Ispanakları doğrayıp karnabahara ilave edin ve 5 dk. pişirin.
• 5 dk. pişirip ocaktan alarak, tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak servis yapın.