Yemek konusuna el atmak durumunda kaldığım günden bu yana sürekli, değişik ve pratik neler yapabilirimi araşıtırıyordum. Bulduklarımdan biri, Pankek... Tek kelimeyle harika, ben çok severek yapıp, afiyetle yiyorum (eşim yemiyor:((, ama varsa konuklarım çok beğeniyor:)). Açık bırakmazsanız bayatlamıyor, hala pufidik pufidik taptaze kalıyor:)
Umarım sizler de beğenirsiniz...
Bu malzemeyle yapılan pankeklerle 4 kişi rahat rahat kahvaltı edebilir, herkese yeter:))
Haydi kolaygelsin...
Pankek İçin Malzemeler
1.5 bardak Un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 bardak evde hazırlanmış buttermilk
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Pankekin Hazırlanışı
Buttermilk hazırlamak için 1 bardak sütün içine 2 yemek kaşığı sirke kayup yaklaşık 5-10 dk. bekleyin. Süt hafif kesilmiş süt görünümü alacaktır.
Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
Buttermilk içine yumurtayı kırıp çırpın. Unlu karışıma aktarıp tamamen karışmasını sağlayın. Yağıda ilave ettikten sonra bırakın biraz mayalansın. Yaklaşık 10-15 dk. beklediğinizde hamur mayalanmış ve kabarmış olacaktır. Çok akıcı olmayan ama puf puf bir hamur görünümde olacak. Hamurun içerisine isterseniz çilek, ahududu gibi meyvelerden de koyabilirsiniz.
Yağsız teflon tavayı ısıtın ve 1 yemek kaşığı dolusu karışımı ısınmış tavada arkası önü renk değiştirene kadar pişirin.
Kaynak: www.uzakkose.blogspot.com