7 Haziran 2011
30 Mayıs 2011
Deniz Mahsulleri Hediyelerim ve Çerçeve
Denizi özledim sanırım...
Uzun zaman oldu elimdeydi bunlar. Ama gözönünde olmalıydılar, her an görmeliydim.
Uzun zaman oldu elimdeydi bunlar. Ama gözönünde olmalıydılar, her an görmeliydim.
Kayınpederimin getirdiği deniz atı, deniz yıldızları ve sevgili nesly'nin, Amerika'dan, okyanusun kıyısından toplayıp gönderdiği pırıl pırıl parlayan taşları bir araya getirebildim nihayet. Küçücük çerçeve içine marmara denizi ve okyanusu sığdırmaya çalıştım:))
Çerçeveyi yıllar önce Özdilek'ten almıştım, içine dantel kullandım, biraz da deniz havası yansıtabilmek için bir iki fırça darbesiyle renklendirdim. Şirin ve şık oldu.
Çerçeveyi yıllar önce Özdilek'ten almıştım, içine dantel kullandım, biraz da deniz havası yansıtabilmek için bir iki fırça darbesiyle renklendirdim. Şirin ve şık oldu.
Ve duvarda yine arkadaşım sevgili Hasibe'nin eşi Hüseyin'in Barcelona'dan getirdiği hediyenin yanında yerini alır.
Hediyeler için teşekkürler babama, Hüseyin'e ve Nesly'ye...
18 Mayıs 2011
10 Mayıs 2011
Pırasalı Tuzlu Kek
Yıllar önce iş arkadaşlarımızdan Pelin'in sık sık yapıp işyerine de getirdiği bir börek. O zamanlar keyifle tüketiyorduk. Ama yemek yapmakla ilgili bir merakım olmadığı için aldığım tarifi bir kere bile yapamadan kaybettim. Hiçbirşey hatırlamıyordum ve aradan yaklaşık 13 yıl geçti. Uzunca bir süredir düşünüyorum nasıl yapılabilir diye. İnternetten aradım, pırasalı börek deyince hep bildiğimiz klasik, yufkalarla yapılan böreklerden buldum. Ben onu zaten yapıyorum, sık sık:)) Bilmediğimi arıyordum fakat bulamadım. Geçen akşam herşeye rağmen denemeye karar verdim. Ölçüler ve malzeme tamamen uydurma, hiçbirşey de olmayabilirdi:)) Ve yaptım gayet başarılıydı. Hatta ertesi gün İstanbul'dan gelecek olan eşimin ailesi için de birazcık ayırabildim. Tadına baktılar çok beğendiler. Hemen pazar sabahı kalktım ve tekrar yaptım. Kayınvalidem içine karabiber veya arzuya göre pul biber konulabileceğini söyledi. Ama ben şimdilik sade yaptım.
Bu sefer kendimce belirlediğim ölçüleri 2 katına çıkardım ve bolca olmasını sağladım. Gayet güzel oldu. Ben bile kendime şaşırdım;))) Hem çok basit, hem de çok lezzetli. Kısacası sonuç harika...
Bu arada böreği yaparken (hala bir börek diyorum, bir kek) ismiyle ilgili takıldığımı söyledim anneme, börek gibi de değil bu, hatta aradığımda bile bulamadım internette dedim. Bunun adı ne olabilir ki dediğimde, kek diyebilirsin dedi, tuzlu kek diyebilirsin dedi. Ve ben de Pırasalı Tuzlu Kek olarak adlandırdım. Evet evet en uygunu bu oldu.
Bu yazıyı yayına hazırlaya kadar, isminde bu şekilde karar verince birde pırasalı kek diye aradım ve buldum. Biraz geç oldu ama, olsun.
Henüz hiç birine bakmadım. Varsa bir eksiği benimkide böyle olsun.
Bana göre güzel de oldu zaten:)) Ben yine şımarmaya başladım, şımarık mıyım neyim?:))))
Sizleri muhteşem Pırasalı Tuzlu Kek tarifimle başbaşa bırakayım...
Pırasalı Kek Malzemeleri
• 1,5 bardak un
• 1,5 bardak yoğurt
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• 3 yumurta
• 600 g. pırasa
• 1,5 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı şeker
• 1 paket kabartma tozu
Pırasalı Kek Yapılışı
Pırasalar ince ince, yaklaşık 5'er mm. kalınlığında kesilir.
Un, yoğurt, sıvıyağ, 3 yumurta, tuz, şeker ve kabartma tozu (pırasa hariç tüm malzeme) mikserle çırpılır. Tamamen karıştığında harcın içine kesilmiş pırasalar ilave edilir ve tahta kaşıkla karıştırılır.
Tepsi yağlanır ve 180 ˚C'de ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.
Ve afiyetle yenir, yedirilir:))
Bu sefer kendimce belirlediğim ölçüleri 2 katına çıkardım ve bolca olmasını sağladım. Gayet güzel oldu. Ben bile kendime şaşırdım;))) Hem çok basit, hem de çok lezzetli. Kısacası sonuç harika...
Bu arada böreği yaparken (hala bir börek diyorum, bir kek) ismiyle ilgili takıldığımı söyledim anneme, börek gibi de değil bu, hatta aradığımda bile bulamadım internette dedim. Bunun adı ne olabilir ki dediğimde, kek diyebilirsin dedi, tuzlu kek diyebilirsin dedi. Ve ben de Pırasalı Tuzlu Kek olarak adlandırdım. Evet evet en uygunu bu oldu.
Bu yazıyı yayına hazırlaya kadar, isminde bu şekilde karar verince birde pırasalı kek diye aradım ve buldum. Biraz geç oldu ama, olsun.
Henüz hiç birine bakmadım. Varsa bir eksiği benimkide böyle olsun.
Bana göre güzel de oldu zaten:)) Ben yine şımarmaya başladım, şımarık mıyım neyim?:))))
Sizleri muhteşem Pırasalı Tuzlu Kek tarifimle başbaşa bırakayım...
Pırasalı Kek Malzemeleri
• 1,5 bardak un
• 1,5 bardak yoğurt
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• 3 yumurta
• 600 g. pırasa
• 1,5 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı şeker
• 1 paket kabartma tozu
Pırasalı Kek Yapılışı
Pırasalar ince ince, yaklaşık 5'er mm. kalınlığında kesilir.
Un, yoğurt, sıvıyağ, 3 yumurta, tuz, şeker ve kabartma tozu (pırasa hariç tüm malzeme) mikserle çırpılır. Tamamen karıştığında harcın içine kesilmiş pırasalar ilave edilir ve tahta kaşıkla karıştırılır.
Tepsi yağlanır ve 180 ˚C'de ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.
Ve afiyetle yenir, yedirilir:))
9 Mayıs 2011
Vazo Yenileme
Bu bir şişeydi. Turşu satan dükkanların vitrinlerinde görüyorum.
3 yıl önce tuttuğumuz evin mutfağında duruyordu. Yıkadım, temizledim. Sonra da beyaza boyadım, biraz doku oluştu dışında hoşumada gitmişti. Öyle kullanıyordum. Ta ki geçen gün değişik birşeyler yapmak isteyene kadar. Evdeki materyallerden birşeyler yapmaya başlamıştım. Boncuklarla süslüyordum ki, peçete dekupaj fikri oluştu. Peçete dekupaj hep duyardım da nasıl yapıldığı hakkında hiçbir fikrim yoktu. Tiryaki Hobi'ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.
Hemen Bauhaus'a gidip malzemeleri aldık. Eşimin tehditlerinin üzerine eve gelir gelmez hemen işe başladım. (Birçok şeyi yarım bıraktığımı bildiğinden, "bunları hemen kullanacaksan ne ala, yoksa bir daha bulamazsın" deyince panikledim:) Gerçekten atabileceğini düşündüm aldıklarımızı:)) Aldığımız 3 renk boya, 1 kapatıcı, 3 peçete, dekupaj tutkalı, bi de sprey vernik. Fırça almadım, çünkü vardı. Canım sıkıldıkça boyarım biryerleri:))
Vazo için hemen işe koyuldum. Benim şişe zaten beyaz boyalı olduğu için kapatma işlemini geçtim. Dekupaj için satılan peçetelerden de almıştım 3 tane ama, ben bu vazoda evde olan peçetelerimden kullandım. Böyle birşey çıktı ortaya. Ben çok beğendim, çok güzel olduğu için değil, kendim yaptığım için. Umarım sizler de beğenirsiniz.
8 Mayıs 2011
Anneler Günü -2011-
Canım annem,
Anneler Günün Kutlu Olsun.
Her günün mutlu ve huzurlu olsun.
Senin için Allah'tan sağlık ve sonsuz sabır (abim bizi bırakıp gitmeyecekti!!!
O'nu çok özlüyorum. Sen nasıl dayanıyorsun annecim) diliyorum.
Sen de eminim sadece bu kadarını istiyorsundur kendin için.
Benim mütevazı annem, benim bitanecik annem, yaşama sebebim annem, fedakar annem, cefakar annem, sonsuz iyiniyete sahip yegane insan, benim en şeker anneanne annem, benim en tatlı babaanne annem, benim en iyi hayat arkadaşı annem, benim en iyi teyze, benim en iyi hala, benim benim benim.....
ve en önemlisi benim annem, iyiki varsın, iyiki benim annemsin.
Seni çok seviyorum annecim.
7 Mayıs 2011
Duyduk Duymadık Demeyin!!!
Sevgili TiryakiHobi'nin burada belirttiği gibi güzel bir hediyeyle çekilişi var.
Bu örtünün bir talibi de benim, haberiniz olsun. Siz de, bu hediye için benim olmalı diyorsanız lütfen burdan buyurun:))
Herkese bol şanslar diliyorum.
Bu örtünün bir talibi de benim, haberiniz olsun. Siz de, bu hediye için benim olmalı diyorsanız lütfen burdan buyurun:))
Herkese bol şanslar diliyorum.
6 Mayıs 2011
PRATİK KEK
Geçen akşamki kek yapma isteği bu şahane kekle son buldu. Gerçekten pratik ve çok lezzetli. Taptaze, pufidik, pufidik çok sevdim. Yememem lazım, onu da biliyorum. Ayarını tutturamıyorum yerken:)) Sonra koştur, koştur diyetisyene:)) Ben yemek yerken feleğimi şaşırıyorum, lütfen bana bir liste hazırlar mısınız? :)))
Neyse ben bu macerayı başka zamana saklıyorum.
Şimdi sizi, yaptığım enfessss kekle başbaşa bırakayım.
Malzemeler:
3 su bardağı un (silme, elenmiş)
1 adet limon kabuğu rendesi veya vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine Serpmek İçin:
Ceviz veya fındık
Yapılışı:
Cam kaseye oda sıcaklığındaki 3 adet yumurtayı, toz şekeri çırpıcıyla veya mikserle şekerler eriyinceye kadar çırpıyoruz.
Yoğurdu, sıvıyağı ilave edip çırpıyoruz.
Üzerine elediğimiz unu, limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu ilave edip çırpıyoruz.
Yağlanmış tepsiye veya kek kalıbına boşaltıp üzerine ceviz serpiyoruz.
180 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.
Neyse ben bu macerayı başka zamana saklıyorum.
Şimdi sizi, yaptığım enfessss kekle başbaşa bırakayım.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 su bardağı sıvıyağ3 su bardağı un (silme, elenmiş)
1 adet limon kabuğu rendesi veya vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine Serpmek İçin:
Ceviz veya fındık
Yapılışı:
Cam kaseye oda sıcaklığındaki 3 adet yumurtayı, toz şekeri çırpıcıyla veya mikserle şekerler eriyinceye kadar çırpıyoruz.
Yoğurdu, sıvıyağı ilave edip çırpıyoruz.
Üzerine elediğimiz unu, limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu ilave edip çırpıyoruz.
Yağlanmış tepsiye veya kek kalıbına boşaltıp üzerine ceviz serpiyoruz.
180 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.
26 Nisan 2011
Süslü Kova
Hiç tutmam plastik kapları. Geri dönüşümdür benim için onlar. Yoğurt kovaları ve benzerleri. Kendi blogumu açmadan çok önce sürekli dolanırdım bloglarda, oralarda görürdüm kutuları, kovaları değişik şekillerde uygulamalar yapılmıştı.
Ben de bu şekilde değerlendirdim.
Yıllar önce aldığım hırkanın sadece bir kolunu kullandım, birkaç tane düğme kullanarak sonradan ilave kapak yaptım, daha kullanışlı olur düşüncesiyle. Kapaklı şirin, minik kova oldu. İki yılı geçti, kullanıyorum zevkle. Hatta bazen çıkarıyorum yıkıyorum tekrar takıyorum. Epey kullanışlı oldu...
Yıllar önce aldığım hırkanın sadece bir kolunu kullandım, birkaç tane düğme kullanarak sonradan ilave kapak yaptım, daha kullanışlı olur düşüncesiyle. Kapaklı şirin, minik kova oldu. İki yılı geçti, kullanıyorum zevkle. Hatta bazen çıkarıyorum yıkıyorum tekrar takıyorum. Epey kullanışlı oldu...
12 Nisan 2011
Güzelyalı'da Bir Pazar
Haftasonunda evde oturmak istemedik, biraz serin olsa da hava gayet güzel görünüyordu.
Arkadaşlarımızla beraber Mudanya yolu üzerinde Gündoğdu Köyü'nden girdik.
Bir salıncağa binmeye çalışan bir sürü koyunun bulunduğu bir çiftliğin yanında durduk. Onlara bakıp fotoğraf çekmeden, geçilmezdi, çok güzel görünüyorlardı. Etraftan topladığımız otlarla beslemeye çalıştı İpek. (sevgili arkaşım Hasibe&Hüseyin çiftinin biricik kızları olur kendisi).
Çiftlik harikaydı, içinde sadece koyunlar yoktu, midilliler, tavşanlar, kazlar belkide göremediğimiz başka hayvanlar. Ahh ne mutlu sahiplerine:))
Biz yolumuda devam ettik dere tepe düz gittik ve tüm ihtişamıyla deniz karşımızda, hava güzel, gökyüzü masmavi...
Balık ekmek harikaydı. Üstüne birer de çay içildi. Deniz kenarına inip yakından deniz havası alındı.
Güzel bir gündü...
Arkadaşlarımızla beraber Mudanya yolu üzerinde Gündoğdu Köyü'nden girdik.
Bir salıncağa binmeye çalışan bir sürü koyunun bulunduğu bir çiftliğin yanında durduk. Onlara bakıp fotoğraf çekmeden, geçilmezdi, çok güzel görünüyorlardı. Etraftan topladığımız otlarla beslemeye çalıştı İpek. (sevgili arkaşım Hasibe&Hüseyin çiftinin biricik kızları olur kendisi).
Çiftlik harikaydı, içinde sadece koyunlar yoktu, midilliler, tavşanlar, kazlar belkide göremediğimiz başka hayvanlar. Ahh ne mutlu sahiplerine:))
Biz yolumuda devam ettik dere tepe düz gittik ve tüm ihtişamıyla deniz karşımızda, hava güzel, gökyüzü masmavi...
Balık ekmek harikaydı. Üstüne birer de çay içildi. Deniz kenarına inip yakından deniz havası alındı.
Güzel bir gündü...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)