Mutlu, huzurlu, sağlıklı geçsin bayramınız, sevdiklerinizle birlikte...
Burma Tatlı Malzemeleri:
1 paket hazır baklava yufkası (pakette 24 adet yufka vardı)
250 gr tereyağı
1 bardak sıvı yağ
1 paket ceviz
1 paket fındık
Burma Tatlı Şerbeti İçin:
2 bardak su
2 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Burma Tatlı Hazırlanışı:
Önce şerbet hazırlanır (Şeker ve su kaynatılır, ocaktan almadan limon suyu ilave edilip çok az daha kaynatılır ve iyice soğutulur).
Tereyağı eritilir, sıvıyağ ilave edilir.
Baklava yufkasının biri tezgaha serilir üzerine yağ karışımı sürülür.
İkinci yufka üstüne konur ve üstüne yağ karışımı sürülür ve çekilmiş ceviz&fındık karışımı serpilir dikdörtgen yufkanın kısa tarafından başlanılarak oklavaya sarılır.
Oklavanın üzerinde yufka rulo halini aldığında sağ ve sol elimizle ortaya doğru sıkıştırmak suretiyle büzdürüyoruz ve oklavadan çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Bu şekilde sarma işlemi de bittikten sonra istenilen büyüklükte kesilir ve üstüne kalan yağ karışımı dökülüp 180 ˚C ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkarıp 5-10 dk. dinlendirip, sıcak tatlının üzerine, soğumuş şerbeti döküp afiyetle yemeye ve yedirmeye başlamak için bir süre beklemelisiniz:)
Bekleme süresinde üstünü kapatmayın!
Afiyet şeker olsun...
Beyaz sürprizlerim olacak kısa süre sonra. İzlemeye devam edin:)))
(Geçen yıl da yayınladığım bir tarif ve yazıydı. Tesadüfe bakın ki bu yıl da aynı mesaj geçerli. Beyaz sürprizlerim var, gerçekten:)
İyi bayramlar