Uzun zamandır işlerimin yoğunluğu nedeniyle, elimde epey bir malzeme olmasına rağmen hiçbirşey yayınlamamış olmam tembellik olarak düşünülmesin lütfen:)) Ben aslında çok güzel şeyler yaptım, yapıyorum da aslında ama yayınlamak için fotoğraf çekmem lazım. Sıraya dizildiler fotoğraf çekmemi bekliyorlar:))
Araya daha fazla ayrılık girmesin diye uzun zaman önce eşimin yoğun isteği üzerine yaptığım şekerpare tarifini vereyim:))
Çok güzel olduğu halde birdaha yapmadım çünkü eşim istiyor, ben yapıyorum, o yemiyor, ben yiyorum böyle bir durum sözkonusu:))
Üç yılı geçmiştir tatlıyı yapıp, fotoğrafını çekmiş olmam. O zamanlar ne bir blogum, ne de blog açma niyetim vardı ama yaptığımız herşeyin fotoğrafını çekme alışkanlığımız vardı Allah'tan.
Bu güzel ve hafif tatlıyı yapıp sofralarınızı şenlendirin:))
Tatlı yiyip (ölçüyü kaçırmadan), tatlı tatlı konuşun:))
Şekerpare malzemeleri:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu
Şekerpare şerbetinin hazırlanışı:
2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın.
Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin.
Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Şekerpare hazırlanışı:
1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin.
Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın.
Bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin.
Sonra ısıyı 200˚C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin.
Üzerleri kızarınca fırından çıkarın.
Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
***Kepçe (kevgir kepçe) üstünün toptoplarını yapmak için iyi fikir, çok eğlenceliydi:))
Kaynak: http://www.portakalagaci.com